TOHO neemt het bedrijf Science SARU over
Nieuws

TOHO neemt het bedrijf Science SARU over

TOHO heeft onlangs de overname aangekondigd van anime-productiestudio Science SARU. Volgens een officieel bericht op de Science SARU-website is een kapitaalalliantieovereenkomst afgerond. TOHO zal op 19 juni alle aandelen van het animatiebedrijf overnemen, waardoor het feitelijk een dochteronderneming van het bedrijf wordt.

Science SARU werd in 2013 opgericht door anime-regisseur Masaaki Yuasa en huidige president Eun Young Choi. De studio was verantwoordelijk voor de productie van een aantal populaire shows, waaronder The Night is Short, Walk on Girl, Lu Over the Wall, Devilman Crybaby, Ride Your Wave, The Heike Story en Inu-Oh. Aankomende projecten van Science SARU zijn onder meer de nieuwe Naoko Yamada-film The Colors Within en een tv-anime-aanpassing van de Dandadan-manga.

De afgelopen tijd is TOHO betrokken geweest bij de productie van verschillende anime-titels zoals Kaiju No. 8, My Hero Academia Seizoen 7, Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Seizoen 2 en Spy x Family: Code White. De overname van Science SARU markeert een belangrijke stap voor TOHO bij het uitbreiden van zijn aanwezigheid in de anime-industrie.

Bron: Gamebiz

LAAT EEN REACTIE ACHTER