Topstatistieken van de 1-2 nederlaag van Manchester City tegen Manchester United
Sport

Topstatistieken van de 1-2 nederlaag van Manchester City tegen Manchester United

Na een nederlaag op Wembley tegen Manchester United in de FA Cup-finale, kreeg Manchester City te maken met een tegenslag in hun zoektocht naar een grote titel onder Pep Guardiola. Ondanks dat ze de negende grote finale in binnenlandse en Europese bekertoernooien bereikten, slaagde City er niet in om kampioen te worden. Dit was pas de tweede keer dat ze onder leiding van Guardiola een titel misliepen. De laatste nederlaag van de ploeg voorafgaand aan deze wedstrijd was in december tegen Aston Villa, waarmee een einde kwam aan een opmerkelijke ongeslagen reeks van 35 wedstrijden in alle competities.

Het verlies van City was ook een ongebruikelijke gebeurtenis in de geschiedenis van de FA Cup, aangezien zij de eerste bezitters van de FA Cup werden die in het volgende seizoen als tweede eindigde sinds Manchester United in 2004-2005. Middenvelder Rodri speelde dit seizoen zijn 50e wedstrijd voor Manchester City in alle competities en beleefde zijn eerste nederlaag van het seizoen na een indrukwekkende reeks van 74 ongeslagen wedstrijden in alle competities sinds februari 2023.

Aanvaller Erling Haaland, die er in geen van zijn vier wedstrijden voor Manchester City in het Wembley Stadion in slaagde te scoren, had moeite om indruk te maken in de FA Cup-finale. Ondanks dat hij zes schoten probeerde, verzamelde Haaland slechts een xG-totaal van 1,17, wat zijn uitdaging benadrukte bij het vinden van de achterkant van het net op Wembley. De nederlaag op Wembley heeft Manchester City de kans gegeven om na te denken en te verbeteren terwijl ze proberen terug te komen en hun streven naar zilverwerk in de toekomst voort te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER