Toulon kondigt officieel de overname aan van de Engelse flanker Ludlam
Sport

Toulon kondigt officieel de overname aan van de Engelse flanker Ludlam

In februari maakte Northampton bekend dat Lewis Ludlam de club aan het einde van het seizoen zou verlaten. Toulon heeft nu de ondertekening van de 28-jarige flankspeler uit Engeland voor een driejarig contract bevestigd. De verhuizing werd eerder dit jaar overeengekomen en werd maandag officieel aangekondigd door Toulon.

Ludlam uitte zijn enthousiasme over zijn toetreding tot de prestigieuze club met een rijke geschiedenis en getalenteerde spelers. Na acht jaar bij Northampton te hebben doorgebracht, was Ludlam's laatste optreden voor de club de recente overwinning in de Premier League tegen Bath. Hij voegt zich nu bij zijn internationale teamgenoot Kyle Sinckler, wiens verhuizing van Bristol naar Toulon in maart werd aangekondigd.

Met de verhuizing naar Frankrijk zullen zowel Ludlam als Sinckler effectief een einde maken aan hun ambities in Engeland, omdat de huidige regels voorkomen dat spelers die bij clubs in het buitenland zijn gevestigd, worden geselecteerd voor het nationale team. De Engelse hoofdcoach Steve Borthwick kan in deze situatie geen spelers selecteren, wat betekent dat Ludlam en Sinckler hun land niet langer op het internationale toneel kunnen vertegenwoordigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER