TPI Composites gaat de automotive business unit verkopen om zich te concentreren op de windsector
Nieuws

TPI Composites gaat de automotive business unit verkopen om zich te concentreren op de windsector

TPI Composites heeft een definitieve overeenkomst gesloten om zijn auto-activiteiten af ​​te stoten aan Clear Creek Investments, LLC (CCI), een toegewijde investeerder in innovatie en duurzaamheid. CCI richt zich op het inzetten van kapitaal in bedrijven die klimaatoplossingen en klimaatbestendigheid stimuleren in de energie-, water- en voedselwaardeketens.

Bij de afstotingstransactie zal TPI zijn dochteronderneming in de automobielsector verkopen aan CCI, dat de naam Senvias™ Inc. zal krijgen. De transactie zal naar verwachting op 30 juni 2024 worden afgerond.

Bill Siwek, president en CEO van TPI Composites, sprak zijn tevredenheid uit over de overeenkomst met CCI. Door de auto-industrie af te stoten verwacht TPI dat de maandelijkse cashflow tegen eind 2024 met ongeveer $1,7 miljoen zal verbeteren. Dit onderstreept de focus van TPI op het uitvoeren van zijn kernactiviteiten, het bereiken van winstgevendheid, het verbeteren van de cashflow en het stimuleren van aandeelhouderswaarde op de lange termijn.

TPI erkent de vooruitgang van het automotive-team bij het laten groeien van het bedrijf en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor de transportmarkt. Zij zijn van mening dat het nieuwe kapitaal en de nieuwe focus van CCI de auto-industrie in staat zullen stellen uit te breiden en klanten op de markt voor elektrische voertuigen te bedienen.

Todd Crescenzo, Managing Partner & Chief Investment Officer bij CCI, vertelde dat het bij CCI hun doel is om innovatieve bedrijven te identificeren en te ondersteunen die klimaatoplossingen aandrijven. Senvias™ wordt gezien als een natuurlijke match voor hun missie. Ze kijken ernaar uit om hun investerings- en operationele expertise in te zetten om Senvias™ en de auto-industrie naar een groenere en duurzamere toekomst te stuwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER