Sport

TPS spreekt over enorme verliezen

Het team achter TPS, een van de grootste ijshockeyclubs, meldde dat het ook dit jaar weer in een lastige financiële situatie verkeerde.

Het back-upteam van TPS, dat uitkomt in de SM League, HC TPS Turku Oy, maakte vrijdag bekend vorig seizoen enorme verliezen te hebben geleden.

De omzet van het afgelopen boekjaar steeg tot 11,7 miljoen euro, maar de verliezen van de groep voor het jaar namen ook toe, waarbij de verliezen onder de 2,9 miljoen euro daalden.

Het verlies over het voorgaande jaar bedroeg 900.000 euro.

“Onze kostenstructuur is al jaren erg zwaar. Hoewel het mogelijk was om de inkomstenkant te vergroten, hebben investeringen in met name de sportsector en hogere kosten voor arena’s een onhoudbare situatie gecreëerd”, zegt HC TPS Turk Oy Aki Holma. CEO, aldus een persbericht.

“We hebben de kosten van een grote club, maar de inkomsten van slechts een middelgrote club. Iedereen begrijpt dat we op deze manier niet verder kunnen gaan.”

Volgens Holma zijn de inwoners van Turku begonnen met een efficiëntieprogramma.

TPS:n heeft een sterke financier achter zich, maar in het persbericht staat dat de club in de toekomst nieuwe financieringsbronnen moet vinden.

Kai Koskinen, voorzitter van het bestuur van HC TPS Turku Oy, zei: “De financiële steun van de belangrijkste eigenaren is nog steeds voldoende om het geplande steunprogramma uit te voeren, maar daarna zullen de clubs het zelf moeten redden.”

Tot de eigenaren van TPS behoren onder meer de oprichter van gamingbedrijf Supercell Mikko Kodisoja en Ilkka Paananen.

Vorig seizoen eindigde TPS als 9e in de reguliere competitie van de SM League. Dat seizoen eindigde in een zogenaamde teleurstellende play-off met Essie.

De hoofdreeks van dit seizoen begint op 12 september, waarbij TPS op 13 september uitspeelt tegen Zipi in de openingswedstrijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER