Nieuws

Tragedy on World Children’s Day: Gaza’s 5,500 lives lost in Israel’s attacks during Israel-Palestine conflict

Wereldkinderdag wordt elk jaar op 20 november gevierd en is een mondiaal initiatief dat zich richt op het bevorderen van de rechten, veiligheid, onderwijs, gezondheid en het algehele geluk van kinderen wereldwijd. Dit jaar wordt het waargenomen midden in de Israëlische oorlog tegen Gaza, waar bijna de helft van de 2,3 miljoen inwoners uit kinderen bestaat.

Sinds 7 oktober zijn er verwoestende Israëlische aanvallen geweest die hebben geresulteerd in de dood van minstens 5.500 kinderen, zoals gerapporteerd door Palestijnse functionarissen. Dit betekent dat gemiddeld elke tien minuten één Palestijns kind wordt gedood, wat de ernst van de situatie onderstreept. Bovendien worden er nog steeds ongeveer 1.800 kinderen vermist onder het puin, van wie velen vrezen dat ze dood zijn. Bovendien zijn maar liefst 9.000 kinderen gewond geraakt, waarvan velen met levensveranderende gevolgen te maken hebben als gevolg van het conflict. Helaas hebben veel van deze kinderen in hun korte leven al het trauma van meerdere oorlogen ervaren.

De hartverscheurende realiteit van de situatie wordt verder benadrukt in een infographic die de namen en leeftijden toont van minder dan de helft van de kinderen die in de afgelopen zes weken zijn vermoord. Dit dient als een grimmige herinnering aan de verwoestende impact die het aanhoudende conflict heeft op de onschuldige levens van kinderen in Gaza. Op een dag gewijd aan het vieren van kinderen is het essentieel om de dringende behoefte aan hun bescherming en welzijn te erkennen en aan te pakken, vooral in gebieden die getroffen zijn door conflicten en geweld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER