Nieuws

Tragic Passing of Maude Jacques, Acclaimed Women’s Wheelchair Basketball World Champion at 31

Zondag maakte Rolstoelbasketbal Canada het plotselinge overlijden bekend van Maude Jacques, een voormalig speler van het nationale team, op 31-jarige leeftijd. Het Canadese Paralympische Comité bracht ook een verklaring uit waarin zij hun verdriet uitten en verklaarden dat ze diep gemist zal worden in de Canadese Paralympische sport. gemeenschap. De oorzaak van haar overlijden werd niet bekendgemaakt.

In een aankondiging op Instagram en Twitter uitte Rolstoelbasketbal Canada hun diepe droefheid toen ze hoorden van het plotselinge overlijden van Maude Jacques, een geliefd lid van de rolstoelbasketbalgemeenschap. Zij betuigden hun medeleven aan haar familie en vrienden in deze moeilijke tijd.

Maude Jacques, afkomstig uit Sherbooke, Quebec, vertegenwoordigde Canada op de Paralympische Spelen van 2012 in Londen. Ze speelde een belangrijke rol bij het helpen van het Canadese damesteam om in 2014 een wereldtitel veilig te stellen en was ook drievoudig medaillewinnaar van de Parapan Am Games en won in 2019 goud. Op 28-jarige leeftijd ging Jacques in 2020 met pensioen en verklaarde dat ze het team zou verlaten. met trots en een gevoel van voldoening.

Het nieuws van het overlijden van Jacques werd op sociale media ontvangen met condoleances van Canada Basketball en de International Rolstoel Basketball Federation. De IWBF kondigde ook aan dat er een moment van stilte zou zijn voorafgaand aan de wedstrijd van Canada tegen Duitsland op het WK vrouwen onder 25 op zondagavond. Het is vermeldenswaard dat Jacques eerder had deelgenomen aan de eerste editie van het U25-toernooi in St. Catharines, Ontario, en tijdens de editie van 2015 in Peking een all-star onderscheiding had ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER