Transcripties voltooid voor meer dan 130.000 uur getuigenissen van overlevenden van de Holocaust
Technologie

Transcripties voltooid voor meer dan 130.000 uur getuigenissen van overlevenden van de Holocaust

Transcriptie is een waardevol hulpmiddel dat helpt kennis te behouden door gegevens om te zetten in een formaat dat gemakkelijk kan worden gecatalogiseerd, doorzocht en vertaald. Dit proces draagt ​​bij aan de mondiale toegankelijkheid en maakt informatie gemakkelijker beschikbaar in verschillende talen. Verbit, een platform dat gespecialiseerd is in transcriptiediensten, maakt gebruik van automatische spraakherkenningstechnologie om initiële transcripties te maken, die vervolgens door menselijke redacteuren worden verfijnd om nauwkeurigheid en volledigheid te garanderen. Deze hoogwaardige transcriptieservice wordt door archieven gebruikt voor hun administratie en wereldwijde studieprogramma's.

De CEO van Verbit, Yair Amsterdam, benadrukt het belang van het transcriberen van oude opnames, met speciale aandacht voor het verbeteren van de kwaliteit van de inhoud. Hun technologie kan achtergrondgeluiden uit tientallen jaren oude opnames verwijderen, waardoor ze toegankelijker worden en historische getuigenissen vernieuwen. Het doel is om ongeveer 8 miljoen minuten aan getuigenissen in meerdere talen te transcriberen, inclusief die welke verband houden met de Holocaust, om dit cruciale deel van de geschiedenis voor toekomstige generaties te behouden.

De getuigenissen verzameld uit verschillende archieven in Israël en de Yale Universiteit omvatten een reeks ervaringen, waaronder die van Gita Sikowitz, die als jong meisje de Holocaust overleefde. Haar getuigenis beschrijft de ontberingen die ze heeft doorstaan, inclusief het overleven van selecties in Auschwitz en werkkampen. De transcripties van deze getuigenissen zijn van cruciaal belang voor toekomstige generaties om de wreedheden van de Holocaust te begrijpen en te voorkomen dat soortgelijke gebeurtenissen opnieuw plaatsvinden.

Ondanks de technische uitdagingen, zoals slechte audiokwaliteit en gevarieerde accenten, is het nauwkeurig transcriberen van deze getuigenissen cruciaal. Greg Schneider, Senior Vice President van de Claims Conference, benadrukt de gevoeligheid en het belang van deze getuigenissen, vooral nu het aantal overlevenden van de Holocaust afneemt. Het bewaren van deze verhalen door middel van transcriptie zorgt ervoor dat ze nauwkeurig worden gedocumenteerd voor het nageslacht.

Over het geheel genomen is transcriptie een essentieel hulpmiddel om de geschiedenis te bewaren en ervoor te zorgen dat belangrijke getuigenissen toegankelijk en begrepen worden door toekomstige generaties. Door deze verslagen te transcriberen en vertalen kunnen we de stemmen van de overlevenden eren en ervoor zorgen dat de lessen uit de geschiedenis niet worden vergeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER