Nieuws

“Tucker-bedrijfseigenaar veroordeelt racistische graffiti gevonden in winkel: ‘Dit is onaanvaardbaar’” – WSB-TV Channel 2

Candice Spicer, de eigenaar van My Vintage Home in het centrum van Tucker, uitte haar ongenoegen nadat haar bedrijf werd vernield met racistische graffiti. Haar winkel, die vintage items verkoopt, was woensdagavond het doelwit, met de woorden ‘modder’ en ‘modderig’ en een Keltisch kruis, een symbool dat vaak wordt gebruikt door haatgroepen, op de achterkant van het gebouw gespoten.

Spicer, die veel moeite en tijd heeft gestoken in het openen van haar bedrijf, was geschokt en ontmoedigd door het incident. Ze merkte dat ook haar vuilnisbakken waren getagd, maar deed dit aanvankelijk af als onschuldig kattenkwaad. Ze realiseerde zich echter al snel dat haar winkel het enige doelwit in het complex was.

Ondanks de schrijnende ervaring was Spicer dankbaar dat haar beveiligingscamera’s de vandalen op heterdaad vastlegden en een stel lieten zien dat wegliep met spuitbussen in hun handen. Ze is ervan overtuigd dat het vandalisme racistisch gemotiveerd was, aangezien ze een gekleurde persoon is.

De politie van DeKalb County reageerde op het incident en er werd proces-verbaal opgemaakt. De Anti-Defamation League heeft een verklaring uitgegeven over het gebruik van het Keltische Kruis-symbool, waarin wordt gewaarschuwd dat het weliswaar vaak wordt gebruikt door blanke supremacistische groeperingen, maar ook door niet-extremisten. Niettemin valt de racistische connotatie van het symbool niet te ontkennen, en Spicer werd diep getroffen door het vandalisme.

Ondanks de haatdragende daad had Spicer een boodschap voor de daders, waarbij hij benadrukte dat er geen echt verschil is tussen hen en haar, afgezien van ras.

Het incident heeft tot verontwaardiging en bezorgdheid in de gemeenschap geleid, omdat buren en supporters solidair zijn met Spicer en de haatdragende daad aan de kaak stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER