TV Network CEO: Our records are clear. We haven’t paid a cent.
Nieuws

TV Network CEO: Our records are clear. We haven’t paid a cent.

Voormalig speciaal adviseur Jurica Lovrinčević, voormalig rechterhand van de minister van Economische Zaken, bevond zich in het middelpunt van een schandaal nadat de lokale televisiezender Mreža TV in Zagreb zijn dubieuze zakenpraktijken had onthuld. Volgens bronnen dicht bij Mreža TV zou Lovrinčević hebben geprobeerd te onderhandelen over de huur van advertentieruimte, met het verzoek dat hij bij de retourtransactie maar liefst de helft zou krijgen van het totale bedrag dat voor advertentieruimte was voorzien. Deze ernstige beschuldigingen stuitten op krachtige reacties bij het publiek, aangezien het ging om een ​​voormalige hoge functionaris bij het Ministerie van Economische Zaken.

Mreža TV, geconfronteerd met een nieuwe affaire, belegde onmiddellijk een persconferentie waar zij details presenteerden van de ontdekkingen en procedures die tot de opening van het onderzoek hadden geleid. is in het begin de directeur van het tv-netwerk Saša Engler, meldt N1. – Het verhaal is erg complex. Ik ben een van de grondleggers van televisie. Zowel door links als door rechts werden we vertrapt en we wisten manipulatiepogingen altijd te weerstaan. Er is altijd druk. We werkten samen met Marko Ljubić, die hier een tijdshuurcontract had, we deden alleen de technische implementatie, we hadden geen invloed op de onderwerpkeuze, gasten… Marko opende allerlei onderwerpen, viel aan, soms was ik het niet eens met hem eens , maar we hadden geen invloed op wat hij deed. We hebben hem niet betaald omdat we een afspraak hadden dat als de realisatie start, we sponsors zullen vinden, zo wordt het gefinancierd. Maar dat lukte niet, dus beëindigden we de samenwerking aan het einde van het seizoen op de zevende plaats, waar we zagen dat we de financiële druk van de productie niet konden weerstaan ​​– aldus Engler.

– Marko Ljubić schakelde Marin alleen voortdurend in als hulp bij het runnen van de shows. Ljubić viel iedereen levend aan, van Vada, PPD en zelfs sommige media, hij kreeg veel mensen die hem niet mochten. Marin nam deel aan de show, maar toen we uit elkaar gingen, omdat we de campagne voor billboards financierden en hem geld schuldig waren voor de shows, hebben we het goedgemaakt, maar hij vroeg me om Marin Vlahović een bepaald bedrag te betalen, omdat hij in een moeilijke situatie. Ljubić Hij vroeg me een paar keer met berichten om te betalen, maar die hadden we niet, het was een moeilijke situatie. Toen begon Marin contact met mij op te nemen, maar ik zei dat ik het via Marko zou oplossen. Dit zijn vergoedingen voor de co-host van de show. Toen op een gegeven moment aan het eind van de zomer, toen Marin om geld kwam vragen, zaten wij en hij in een moeilijke situatie, ik moet zeggen dat ik medelijden had, ik zei – ik zie dat je een show doet, kom en we zullen het voor je doen, laat ik je ervoor betalen, dus ik zal een schuld aflossen die ik om morele redenen heb aangegaan. Marin kwam eraan, werkend.

Op een gegeven moment vertelde hij me dat hij contact had opgenomen met Lovrinčević over enkele sponsoring. Via enkele verhalen vertelde ik hem dat we aanbiedingen doen aan staatsinstellingen en aan andere media. Ik noemde hem een ​​aantal bedrijven die in mij opkwamen. Ik kon niet geloven dat hij verscheen en zei dat hij bij Lovrinčević was en dat hij zei dat hij die bedrijven kon oplossen als ik dat wilde. Ik zei dat ik het niet begrijp. We werken al jaren met hen samen, net als andere media – zei Engler. Toen Lovrinčević erachter kwam met welke bedrijven we samenwerkten, kende hij onze situatie en besloot hij er zijn poot op te zetten. We hebben afspraken, we sturen aanbiedingen naar bureaus, en opeens verschijnt er iemand die zegt: zonder mij kan het niet. Marin begon ons toen te overtuigen. Eerst zei ik tegen hem dat hij moest zeggen dat ik dat niet zou doen, er is geen theorie. Toen zei hij dat hij 30 procent wilde, en niet 50 procent. Ik heb hem gevraagd mij er niet bij te betrekken, dat we het niet willen doen. Toen verscheen Marin met de opnames – we kennen ze vier weken geleden. Hij zei dat hij het had opgenomen en dat hij op dat moment voor ons aan de show Investigators werkte. Hij speelde de band voor mij af, ik luisterde misschien tien seconden en zei dat ik er niet mee wilde rommelen. We zijn bezig met verkopen, we hebben schulden, ik verkeer niet in een situatie om betrokken te raken bij deze oorlogen. Dat wist hij goed. Het gele lampje ging aan, we spraken met elkaar over waarom Marin druk op ons uitoefende. Ten tweede wil hij dat we ermee instemmen de commissie te betalen. Wie zou dat normaal gesproken doen? Netwerk TV heeft zich nooit met geelzucht beziggehouden, wij volgen de regionale politiek”, voegde hij eraan toe. – Na een paar dagen zou hij op de show verschijnen als het artikel in Nacional werd gepubliceerd.

Ik wilde hem vragen wat het was, maar ik had er geen zin in. gemeld. Het verhaal kwam uit, de opnames, we zaten te wachten tot hij zou komen. Welke journalist van zijn tv-programma zou deze informatie niet willen publiceren, maar aan andere kranten willen geven? Wij wachtten op hem, maar hij kwam niet. We waren het op geen enkel moment eens. Onze papieren zijn schoon. Wij hebben nooit geld gegeven. Er vindt ook geen geldopname plaats. Ik kijk uit naar het feit dat de instellingen onze activiteiten zullen beoordelen en daaruit zal blijken dat dit niets met ons te maken heeft.

We hebben zowel Marin als Ljubić niet betaald. De vraag rijst dan: waar leeft Marin voor? Iemand heeft het moeten compenseren, ik weet niet wie, ik wil er niet naar raden. Toen hij mij eerder uitlegde over de opnames die hij van hem maakte, herhaalde ik dat hij ons niet hinderde, hij zei dat hij die naar DP of Vujnovac kon brengen. Ik zei hem dat hij moest doen wat hij wilde en dat hij niet met ons moest rotzooien. Hij dacht er al over na aan wie hij ze zou aanbieden. Toen we zagen dat hij Lovrinčević begon te filmen, wisten we dat er iets aan de hand was, maar we wisten nog lang niet het hele verhaal. Uit de opnames en gesprekken met Marina weet ik zeker dat Lovrinčević alleen werkte. Waarom is het uitgekomen?

We stelden het uit, we wilden het niet eens worden, we wisten dat er iets stinkt – zegt hij. Op de vraag of een van zijn geheime opnames ooit in uitzendingen was gepubliceerd, zei Engler nee, dat hij vier uitzendingen had. – Het contract voor het centrale staatskantoor was bedoeld voor lokale media, lokale advertenties, niet voor nationale,” merkte hij op en voegde eraan toe: “De man voelde dat we in de problemen zaten, ontdekte met welke mensen we werkten en zette zijn poot daarop en chanteerde ons. HDZ vermoordt ons al jaren, ik ben ervan overtuigd dat Filipović hier geen idee van had.

Hoe kan het dat iemand geld op ons stapelt en wij iemand financieren, terwijl zulke shows niet eens in het programma staan? Wij zijn gewend. Ik neem aan, ik heb geen bewijs, dat er een oorlog is tussen twee partijen en we denken dat de andere kant in die oorlog een rotte appel in de regering heeft gevonden – zei hij. Toen hem werd gevraagd of hij persoonlijk met Lovrinčević had gecommuniceerd, zei hij dat dit niet het geval was en lachte hij om de beschuldigingen uit de opname die Lovrinčević 15.000 euro schuldig is. Hij wees er ook op dat ze geen schulden hebben bij Marin Vlahović. – Ik denk dat een andere partij het potentieel heeft benut, daar een rotte appel heeft gevonden en ze wisten dat als ze bewezen dat hij corrupt was, de minister ook zou vertrekken – zei Engler.

LAAT EEN REACTIE ACHTER