Sport

Twee hooligans gearresteerd in Zadar nadat ze journalisten hadden aangevallen, die vanwege hechtingen in het ziekenhuis waren opgenomen

De politie van Zadar heeft twee verdachten aangehouden in verband met een aanval op de delegatie van de basketbalclub Crvena zvezda en journalisten van Mozzart Sport. De aanval vond plaats in Zadar, waar het team een ​​wedstrijd zou spelen in de ABA-competitie.

De politie ontving op 11 november rond 20.00 uur meldingen van de incidenten en is een strafrechtelijk onderzoek gestart om alle omstandigheden en feiten van de gebeurtenissen vast te stellen. Twee personen die betrokken zijn bij de aanslagen zitten momenteel in politiehechtenis en het publiek zal na het onderzoek op de hoogte worden gesteld van eventuele updates.

Uit onofficiële rapporten blijkt dat de twee aangevallen leden van Mozzart Sport een journalist en een fotograaf zijn die voor zaken in Kroatië waren. Eén van hen liep een snee op de hoofdhuid op en kreeg twee hechtingen, terwijl de ander een steek op de kin en een kraagblessure heeft. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat de wedstrijd tussen Zadar en Crvena zvezda zonder toeschouwers zal worden gespeeld.

KK Zadar heeft afstand genomen van de gebeurtenissen en riep fans op om “het ware gezicht van Zadar te laten zien door te juichen.” In een persbericht uitte de club zijn spijt tegenover de journalisten en de aangevallen vertegenwoordiger van Crvena zvezda Meridianbet, en drong er bij de fans op aan afstand te nemen van degenen die aanzetten tot haat, onverdraagzaamheid en geweld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER