Technologie

Twee intelligente hoektanden hielpen basisschoolkinderen uit Dugosel alles te leren over hondenwelzijn

Op vrijdag 10 november op de basisschool in Dugosel Josip Zorić kregen leerlingen van het vijfde en derde leerjaar de kans om twee viervoetige schoonheden te ontvangen: de platharige retrievers Olja en Dita! Leden van de Zaprešić Kennel Club, evenals de redacteur van de show Pets, kwamen echter met hen Antun Ponoš naar de school.

Cynologen uit Zaprešić presenteerden hun programma ‘Wees een slimme neus’ aan de kinderen, waarbij ze basisschoolleerlingen leren over een verantwoorde houding ten opzichte van honden, maar ze ook leren hoe ze een hond moeten benaderen, hoe ze agressieve of onbetrouwbare dieren kunnen herkennen, hoe je met honden moet spelen, hoe je ze moet strelen. Dit programma is oorspronkelijk gemaakt door de Britse stichting Dogs Trust en werd voor gebruik aan de Zaprešić Kennel Association gegeven.

Het vertaalde materiaal werd uitgedeeld aan de kinderen, die na de lezing een hele reeks zeer betekenisvolle en nuttige vragen hadden over honden, rassen, hondentraining… Tot nu toe werd hetzelfde programma al gepresenteerd op de basisschool Središće, waar het werd opgenomen in het burgerlijk onderwijs. onderwijs. De Zaprešić Kennel Association presenteerde hetzelfde educatieve materiaal op de Ecotlon 24sata.

De cynologen uit Zaprešić en de kinderen creëerden deze keer enkele van de mogelijke situaties live en presenteerden hen in elk van deze situaties wenselijk en ongewenst gedrag. Ook werden studenten besproken over hun angsten, over de houding van de samenleving ten opzichte van honden, werden slechte praktijken gewezen en goede geprezen – van gezonde hondenvoeding tot de socialisatie van puppy’s. Ook maakten de kinderen kort kennis met het verantwoord fokken van rashonden met stambomen, verschillende hondenrassen, en werd hen uitgelegd waarom het ongecontroleerd voortplanten van honden of het houden van honden zonder toezicht en in slechte omstandigheden ongewenst is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER