Twee verdachten worden beschuldigd van moord in verband met de schietpartij tijdens de Chiefs-parade
Sport

Twee verdachten worden beschuldigd van moord in verband met de schietpartij tijdens de Chiefs-parade

Twee mannen, Lyndell Mays en Dominic M. Miller, zijn beschuldigd van moord vanwege de massale schietpartij tijdens de Chiefs Super Bowl-viering afgelopen woensdag. Bij het incident kwam één vrouw om het leven en raakten ruim twintig anderen gewond. Aanklager Jean Peters Baker van Jackson County maakte de aanklacht dinsdag bekend en verklaarde dat de mannen elk worden beschuldigd van moord. Het slachtoffer van de schietpartij was de lokale radiopersoonlijkheid Lisa Lopez-Galvan.

Volgens Baker vond de schietpartij plaats nadat Mays betrokken was bij een ruzie met een andere persoon en een pistool trok. Miller en anderen reageerden door hun eigen vuurwapens te trekken, en er zijn aanwijzingen dat een kogel uit Millers pistool Lopez-Galvan trof. Naast de aanklacht wegens moord zijn Mays en Miller ook beschuldigd van twee aanklachten wegens gewapende criminele actie en onrechtmatig gebruik van een wapen. Beide mannen zitten momenteel in hechtenis en worden vastgehouden op basis van een borgsom van $ 1 miljoen.

Naast Mays en Miller werden vorige week ook twee tieners gearresteerd op beschuldiging van de schietpartij. Het incident heeft geleid tot wijdverbreide verontwaardiging en bezorgdheid in de gemeenschap, aangezien het plaatsvond tijdens een feest waarbij veel mensen gewond raakten. De aanklachten tegen de betrokken personen vormen nog maar het begin van het juridische proces, terwijl de autoriteiten eraan werken om gerechtigheid te brengen voor het slachtoffer, evenals voor de andere slachtoffers die door de schietpartij zijn getroffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER