UBS versterkt zijn technologiedealmakingteam door twee professionals van Barclays en Cowen in dienst te nemen
Technologie

UBS versterkt zijn technologiedealmakingteam door twee professionals van Barclays en Cowen in dienst te nemen

UBS heeft onlangs twee senior dealmakers aangenomen om zijn technologieteam in de VS te versterken. Deze stap komt omdat de Zwitserse bank ernaar streeft haar dekking van de sector uit te breiden en haar positie in de regio te verbeteren. Kevin Cullinane treedt in juli toe tot UBS als algemeen directeur binnen het technologie-, media- en telecommunicatieteam. Hij zal rapporteren aan Laurence Braham, het mondiale co-hoofd technologie in New York. Cullinane werkte voorheen bij Barclays en is een van de vele senior bankiers die overstappen van de Britse kredietverstrekker naar UBS in de VS.

Naast Cullinane is ook William Burns door UBS aangenomen als managing director bij TMT. Hij zal gevestigd zijn in San Francisco en rapporteren aan Neil Meyer, het mondiale co-hoofd van media en telecom. Burns komt van TD Cowen, waar hij een senior dealmaker-positie bekleedde. UBS heeft zijn dealmaking-team actief uitgebreid, vooral op technologisch gebied, na de overname van Credit Suisse vorig jaar. De bank heeft in de VS een personeelsgroei van 60% gezien, omdat zij ernaar streeft door te dringen tot de zes grootste zakenbanken in de regio.

Enkele belangrijke afwijkingen van UBS zijn onder meer Ryan Lund, het mondiale hoofd van technologiebankieren, die zich bij Houlihan Lokey zal voegen, en John Jansen, het hoofd van technologie M&A. Ondertussen kondigde Orazio Tarda, het voormalige mondiale co-hoofd van fintech investment banking bij Credit Suisse en die naar UBS verhuisde, in Europa onlangs zijn vertrek naar Nomura aan om leiding te geven aan het technologie-, media- en services banking-team. Deze bewegingen weerspiegelen het concurrentielandschap tussen investeringsbanken, waarbij talent tussen bedrijven beweegt om de groei te stimuleren en de capaciteiten in sleutelsectoren zoals technologie te vergroten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER