Uit onderzoek blijkt dat muziekfestivals 600 miljoen dollar bijdragen aan de lokale economie
Nieuws

Uit onderzoek blijkt dat muziekfestivals 600 miljoen dollar bijdragen aan de lokale economie

Hotel Paseo in Palm Desert ervaart een stijging van het aantal boekingen voor de komende drie weekenden vanwege klanten die muziekfestivals als Coachella en Stagecoach bijwonen. Festivalgangers uit het hele land zijn massaal naar het hotel gekomen, en gasten komen uit plaatsen als Atlanta, Georgia en New York om deel te nemen aan de festiviteiten. Veel bezoekers geven tijdens hun verblijf ook een aanzienlijke hoeveelheid geld uit, met schattingen variërend van $4.000 tot $15.000 voor het weekend.

Tijdens het muziekfestivalseizoen ziet Hotel Paseo een aanzienlijke toename van de omzet, waarbij alle 149 kamers naar verwachting volgeboekt zullen zijn voor de komende weekenden. Ryan Thomas, directeur verkoop en marketing van het hotel, zei dat het team volledig voorbereid is op de extra vraag tijdens deze populaire evenementen. De economische impact van de muziekfestivals van april in de Coachella Valley wordt volgens de stad Indio geschat op ongeveer $600 miljoen.

Ondanks de hoge kosten die aan het bijwonen van deze muziekfestivals zijn verbonden, zijn veel gasten van mening dat de ervaring de moeite waard is. Voor hen draait het allemaal om de unieke sfeer en de mogelijkheid om deel te nemen aan iets dat ze misschien nooit meer zullen doen. Over het geheel genomen helpt de toestroom van bezoekers en inkomsten uit deze evenementen bedrijven als Hotel Paseo in stand te houden en de industrie in het gebied bloeiend te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER