Uitdaging voor stereotypen rondom de geestelijke gezondheid van mannen
Nieuws

Uitdaging voor stereotypen rondom de geestelijke gezondheid van mannen

Volgens een onderzoek van de Anxiety and Depression Association of America zal één op de tien mannen depressie of angst ervaren, maar minder mannen zullen een behandeling voor deze aandoeningen krijgen. In juni was de Men's Mental Health Month bedoeld om de stigma's rondom mannen en hun mentale gezondheid te doorbreken. UPMC klinisch psycholoog Dr. Rafat Omar noemde dit probleem de “stille moordenaar” vanwege de onevenredig hoge zelfmoordcijfers onder mannen vergeleken met vrouwen.

Dr. Omar benadrukte het belang van het bespreken van de mentale gezondheid van mannen om het idee te normaliseren dat mannen worstelen met mentale gezondheidsproblemen. Hij legde uit dat zinnen als “man up” bijdragen aan het stigma rondom mannen en hun mentale gezondheid, waardoor het voor mannen moeilijker wordt om over hun gevoelens te praten en hulp te zoeken. De overtuiging dat het tonen van emotionele worsteling een teken van zwakte is, of dat mannen gewoon harder moeten werken, kan mannen ervan weerhouden om open te zijn over hun mentale gezondheidsproblemen.

In het programma van maandag gaf Dr. Omar waardevolle inzichten in het onderwerp Mentale Gezondheid van Mannen, waarbij hij mannen aanspoorde om zich te bevrijden van de stigma's en de hulp te zoeken die ze nodig hebben. Het is cruciaal dat mannen zich op hun gemak voelen om over hun mentale gezondheid te praten en om hulp te vragen wanneer dat nodig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER