Nieuws

UMass Memorial Health presenteert vintage modeshow

Artsen van het UMass Memorial Medical Center in Worcester, Massachusetts, hebben onlangs deelgenomen aan een uniek evenement om het bewustzijn over kanker te vergroten. Ze ruilden hun traditionele witte jassen in voor iets modieuzers terwijl ze over de catwalk liepen tijdens de eerste jaarlijkse Vintage Fashion Show. Naast hen stonden plaatselijke medische professionals, overlevenden van kanker en zelfs burgemeester Joseph Petty. Elk van de twintig modellen toonde vintage kleding, die verschillende decennia vertegenwoordigde, terwijl ze zich een weg baanden over de landingsbaan van Worcester’s Union Station. De show was bedoeld om zowel geld als bewustzijn te werven voor darmkanker en onderzoek.

Dr. Justin Maykel, hoofd van de colorectale chirurgie van UMass Memorial Health, uitte zijn opwinding over zijn betrokkenheid bij het evenement. Hij erkende het belang van kankerpreventie en voorlichting, en de samenwerking met leden van de gemeenschap betekende veel voor hem. Het evenement bood de gelegenheid om het woord over kankerpreventie onder een breder publiek te verspreiden. Burgemeester Petty sprak ook zijn dankbaarheid uit voor het feit dat hij kon deelnemen aan het liefdadigheidsevenement en dat hij plezier had op het lopen op de catwalk. Hij bedankte het uitrustingsbedrijf Perfect Fit voor hun geweldige werk bij het aankleden van de deelnemers.

De organisatoren van de Vintage Fashion Show hadden hoge verwachtingen van het inzamelen van meer dan $ 20.000 voor de kankerafdeling, zorgverleners en patiënten in het ziekenhuis. Het evenement was niet alleen bedoeld om geld in te zamelen, maar ook om de aandacht te vestigen op het werk dat UMass doet op het gebied van kanker. Door de gemeenschap erbij te betrekken en het belang van kankerpreventie onder de aandacht te brengen, hoopten de organisatoren een aanzienlijke impact te kunnen hebben bij het vergroten van het bewustzijn voor deze zaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER