UMBC is op zoek naar een gastprofessor in de psychologische wetenschappen
Nieuws

UMBC is op zoek naar een gastprofessor in de psychologische wetenschappen

De afdeling Africana Studies van de Universiteit van Maryland, Baltimore County (UMBC) is vanaf augustus 2024 op zoek naar kandidaten voor de functie van eenjarige gasthoogleraar psychologische wetenschappen met een focus op Afrika-gecentreerde of zwarte psychologie. Ideale kandidaten zullen een doctoraat in de psychologische wetenschappen hebben en Afrika-gecentreerde of zwarte psychologie opnemen in hun onderwijs, onderzoek en dienstverlening. Ze moeten ook ervaring hebben met het werken met Afro-Amerikaanse of Afrikaanse diasporagemeenschappen met behulp van een op de gemeenschap gebaseerde participatieve aanpak. Kandidaten met een PhD of gevorderde ABD, evenals onderwijservaring op universitair niveau, krijgen de voorkeur.

Kandidaten wier onderzoek gebieden bestrijkt zoals cultuur, ongelijkheid in de geestelijke gezondheidszorg, onderwijs, positieve ontwikkeling van jongeren, gezinswetenschappen, raciale identiteit, raciale stress en trauma, diversiteitswetenschap en intergroepsrelaties worden aangemoedigd om te solliciteren. Kandidaten moeten ook ervaring hebben met multidisciplinair, interdisciplinair of collaboratief onderzoek en zich inzetten voor het creëren van studentgerichte en actieve leeromgevingen. De functie zal worden gevestigd op de afdeling Africana Studies, met de mogelijkheid om cross-list cursussen te geven bij de afdeling Psychologie en de School of Social Work. De succesvolle kandidaat zal per academisch jaar vijf cursussen geven, waaronder één of twee introductiecursussen per semester.

Om te solliciteren moeten kandidaten hun sollicitatie richten aan Dr. Gloria Chuku en deze indienen via Interfolio op http://facultyjobs.umbc.edu/cwfac/en-us/listing/. Sollicitaties moeten een begeleidende brief bevatten waarin interesse wordt uitgedrukt in de functie en toewijding aan Africana Studies, een CV, een verklaring van ervaring en toewijding aan diversiteit, gelijkheid, inclusie en toegankelijkheid, en een lijst met referenties. De beoordeling van sollicitaties begint op 30 juni 2024 en zal doorgaan totdat de vacature is vervuld. UMBC is een werkgever voor positieve actie/gelijke kansen. Voor vragen over de functie kunnen sollicitanten contact opnemen met professor Gloria Chuku via [email protected].

LAAT EEN REACTIE ACHTER