Unexploded World War II Bomb Found Near Santa Cruz by Megaswell Washes Up
Nieuws

Unexploded World War II Bomb Found Near Santa Cruz by Megaswell Washes Up

De recente megaswell die de kust van Californië trof, veroorzaakte bombardementsgolven, samen met een letterlijk stuk niet-ontplofte munitie. Bij Pajaro Dunes, tussen de steden Santa Cruz en Monterey, spoelde een grote niet-ontplofte bom aan op de kust, wat aanleiding gaf tot een reactie van de bommenploeg van de sheriff van Santa Cruz.

Op oudejaarsavond ontving het Sheriff’s Office van Santa Cruz County een telefoontje over een stuk niet-ontplofte munitie dat op het strand van Pajaro Dunes was aangespoeld. Het bommenteam reageerde rond 14.20 uur op de oproep en na visuele inspectie en röntgenonderzoek van het apparaat stelden ze vast dat het een oefenbom uit de Tweede Wereldoorlog was die inert en vrij van explosieven was, aldus de woordvoerder van het kantoor van de sheriff. Ashley Keehn.

Keehn zei ook: ‘Om de paar jaar zullen we militaire munitie zien aanspoelen. Af en toe zien we zeefakkels blootgelegd.” Ze voegde eraan toe: ‘Deze munitie die aan land aanspoelt, laat de intensiteit zien van de hoge branding die we de afgelopen week in Santa Cruz County hebben gezien.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER