Unifiedpost-voorzitter wordt door Marc Coucke aangespoord om af te treden
Nieuws

Unifiedpost-voorzitter wordt door Marc Coucke aangespoord om af te treden

Unifiedpost, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in elektronische facturatieprocessen, heeft de afgelopen jaren te maken gehad met slechte prestaties volgens Marc Coucke, de grootste aandeelhouder van Unifiedpost via zijn holdingmaatschappij Alychlo. Coucke roept op tot verandering en eist het ontslag van twee bestuurders.

Alychlo verklaarde dat Unifiedpost er consequent niet in is geslaagd aan de verwachtingen en doelstellingen te voldoen, en achterop raakt bij zowel de sector als vergelijkbare bedrijven. De aandelenkoers is sinds de beursintroductie in september 2020 met ruim 80 procent gedaald, wat Alychlo ertoe aanzette meer invloed te zoeken als aandeelhouder van 17,02 procent. Alychlo is van plan aandeelhouders op 21 mei te laten stemmen over het ontslag van twee huidige bestuurders, waaronder de voorzitter, en de benoeming van vier nieuwe bestuurders.

Het benoemings- en remuneratiecomité van Unifiedpost moet nu advies uitbrengen over de voorstellen van Alychlo, waarna de raad van bestuur de aandeelhouders zal informeren over hun standpunt ter zake. Veranderingen in het leiderschap staan ​​voor de deur terwijl Unifiedpost door deze uitdagende periode navigeert.

De toekomst van Unifiedpost zal worden bepaald door de beslissingen die de komende weken worden genomen, terwijl aandeelhouders de richting van het bedrijf bepalen. Coucke's oproep tot verandering luidt een keerpunt in voor Unifiedpost, omdat het bedrijf ernaar streeft het marktvertrouwen te herwinnen en aan de prestatieverwachtingen te voldoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER