Universiteit in chaos terechtgekomen door technische storing
Nieuws

Universiteit in chaos terechtgekomen door technische storing

Nadat de student het sollicitatieproces had doorlopen en verschillende obstakels tegenkwam, ontving hij een paar dagen geleden een e-mail met als onderwerp ‘Acceptatie’. De universiteit vroeg hem om zich binnen vier dagen officieel in te schrijven en het collegegeld te betalen om zijn plaats veilig te stellen. Als u dit niet doet, wordt zijn plek toegewezen aan de volgende persoon op de wachtlijst. De leerling moest ook zijn inschrijving bij andere scholen intrekken, zijn plan B. De volgende dag bracht echter schokkend nieuws: de acceptatie door FHWien was feitelijk een technische fout en trof 480 aanvragers.

De universiteit verontschuldigde zich voor de fout en liet alle betrokken aanvragers weten dat ze nog steeds op de wachtlijst stonden. Hoewel de academisch directeur spijt betuigde over het incident, was het niet de eerste keer dat een dergelijk ongeluk plaatsvond bij FHWien. Aanvragers werd geadviseerd om andere universiteiten op de hoogte te stellen van de fout voor het geval zij hun aanbod hadden afgewezen op basis van de valse aanvaarding. De universiteit kon geen studieplek garanderen vanwege het beperkte aantal door de overheid gefinancierde plaatsen voor elk programma.

Er zijn geen klachten ingediend door de Oostenrijkse Studentenvakbond over deze zaak. Ze adviseerden de getroffen studenten contact met hen op te nemen voor juridisch advies, hoewel ze geen plek aan een universiteit konden garanderen. De incidenten benadrukken de noodzaak voor universiteiten om hun toelatingsprocedures te stroomlijnen om verwarring en teleurstelling onder aanvragers te voorkomen.

Een rechtendeskundige van de universiteit suggereerde dat getroffen studenten juridische stappen konden ondernemen wegens contractbreuk of schadevergoeding, of contact konden opnemen met het accreditatiebureau voor een oplossing. Degenen die nu weer op de wachtlijst bij FHWien staan, moeten wachten en hopen op een bevestigingsmail – deze keer hopelijk een echte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER