University of Rochester Medical Center gaat 27 miljoen dollar investeren in onderzoek naar implanteerbare defibrillatoren
Nieuws

University of Rochester Medical Center gaat 27 miljoen dollar investeren in onderzoek naar implanteerbare defibrillatoren

Het University of Rochester Medical Center heeft 27 miljoen dollar aan onderzoeksfinanciering toegekend gekregen voor een zes jaar durend onderzoek naar implanteerbare cardioverter-defibrillatoren en hun impact op de gezondheidsresultaten van patiënten met hartfalen. Deze financiering is een van de grootste subsidies die het gezondheidszorgsysteem de afgelopen tien jaar heeft ontvangen. Het doel van de studie is om te bepalen of vooruitgang in de medische therapie de behoefte aan deze apparaten bij mensen met hartfalen kan verminderen.

Dr. Ilan Goldenberg, directeur van het Clinical Cardiovascular Research Center en hoofdonderzoeker van de studie, verklaarde dat de huidige analyse aangeeft dat ten minste 50% van de patiënten die een ICD krijgen er geen baat bij heeft in termen van verbeterde overleving. Hij gelooft dat de studie het potentieel heeft om de hele aanpak van de behandeling van hartfalen te veranderen en hoopt dat dit zal leiden tot veranderingen in de praktijkrichtlijnen.

Bij het onderzoek zullen meer dan 3.000 patiënten betrokken zijn op 115 locaties in de Verenigde Staten en Canada. URMC wil de resultaten van dit onderzoek gebruiken om de zorg voor patiënten met hartfalen te verbeteren en mogelijk het gebruik van implanteerbare cardioverter-defibrillatoren te verminderen bij degenen die er mogelijk geen baat bij hebben. Deze studie heeft het potentieel om een ​​aanzienlijke impact te hebben op de gezondheidszorgpraktijken wereldwijd en de resultaten te verbeteren voor mensen met hartfalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER