Updates from the Wizarding World: Latest News, Sports, and Job Opportunities
Nieuws

Updates from the Wizarding World: Latest News, Sports, and Job Opportunities

De eerste editie van de Harry Potter-roman, een proefexemplaar, werd onlangs op een veiling verkocht voor meer dan 10.000 pond, nadat hij bijna 30 jaar geleden voor centen was gekocht in een tweedehandsboekwinkel. Deze zeldzame vondst, met de vermelding ‘ongecorrigeerde proefkopie’ op de omslag, werd in 1997 in Zuid-Londen verworven, samen met twee andere boeken voor in totaal 40 pence. De verkoper, die het boek als een “gooi-in” met andere titels had verkregen, besteedde er niet veel aandacht aan totdat hij hoorde over de hoge prijzen die sommige Potter-exemplaren online ophaalden.

Het boek werd uiteindelijk verkocht aan een particuliere Britse koper voor 11.000 pond, met een totaal van 14.432 pond inclusief verkooppremie. Op de binnenste titelpagina van het exemplaar stond ten onrechte de naam van de auteur als “JA Rowling” in plaats van JK Rowling. Volgens Jim Spencer, hoofd boeken bij het veilinghuis, vertegenwoordigt dit proefexemplaar het begin van het Harry Potter-fenomeen en is het waar het allemaal begon in druk.

De verkoper, wiens identiteit niet werd bekendgemaakt, had geen idee van de waarde van het boek totdat hij de mogelijkheden ervan online ontdekte. De historische betekenis en zeldzaamheid van het boek droegen bij aan de hoge waarde ervan op een veiling. De verkoop van dit exemplaar uit de eerste editie demonstreert de blijvende populariteit en verzamelbaarheid van de Harry Potter-serie, waardoor het een waardevol bezit is voor elke enthousiaste verzamelaar of fan van de beroemde jonge tovenaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER