Vallourec werkt samen met TotalEnergies aan een multi-energieproject in Irak
Technologie

Vallourec werkt samen met TotalEnergies aan een multi-energieproject in Irak

Vallourec heeft een contract getekend met TotalEnergies voor de levering van behuizingen en buizen en bijbehorende accessoires voor de eerste fase van het Gas Growth Integrated Project (GGIP) in Irak. Het GGIP omvat de terugwinning van gas dat momenteel in de Basra-regio wordt afgefakkeld om elektriciteitscentrales te bevoorraden, samen met de bouw van een zeewaterzuiveringseenheid en een zonne-energiecentrale van 1 GW. Deze multi-energiebenadering zal het mogelijk maken dat de natuurlijke hulpbronnen van het land duurzaam worden ontwikkeld.

Vallourec is al vele jaren leverancier van TotalEnergies en put uit zijn ervaring in Irak om zijn al lang bestaande partner een concurrerend premiumaanbod te bieden dat aan al zijn OCTG-behoeften voldoet. Voor de eerste 30 putten in het project zal Vallourec in totaal 15.000 ton VAM® van verschillende buizen en verbindingen leveren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de hoogste kwaliteit staalsoorten, vanuit zijn Braziliaanse en Europese fabrieken. De leveringen starten in 2024.

Groepsvoorzitter en CEO Philippe Guillemot merkte op: “We zijn verheugd dat we door TotalEnergies zijn gekozen voor de eerste fase van dit vlaggenschipproject in Irak. Naast het boren zet ons team zich volledig in om samen te werken met onze al lang bestaande partner om alle toekomstige fasen van dit multi-energieproject te ondersteunen.”

Dit artikel is getagd onder de volgende tag: Olie- en gasnieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER