VCU College of Engineering introduceert voor herfst 2024 een nieuwe Bachelor of Arts-graad in computerwetenschappen
Nieuws

VCU College of Engineering introduceert voor herfst 2024 een nieuwe Bachelor of Arts-graad in computerwetenschappen

Het Virginia Commonwealth University College of Engineering lanceert voor het schooljaar 2024-2025 een Bachelor of Arts-graad in computerwetenschappen. Dit nieuwe programma verschilt van de bestaande Bachelor of Science-graad omdat het studenten de mogelijkheid biedt computerwetenschappelijk onderwijs te combineren met andere gespecialiseerde vakgebieden. Het voorstel voor de Bachelor of Arts-graad was gebaseerd op recente statistieken waaruit blijkt dat de meerderheid van de banen in de informatietechnologie zich nu in niet-technische sectoren bevindt, wat de noodzaak benadrukt dat studenten van alle achtergronden vaardigheid in de informatica moeten hebben.

Het BA-programma biedt een mix van theoretische kennis en praktijkervaring, waardoor studenten vaardigheden krijgen op het gebied van het beoordelen van de behoeften van clientcomputers, het ontwerpen van computersystemen, het coderen, testen en het genereren van systeemdocumentatie. Afgestudeerden worden voorbereid op verschillende instapfuncties, zoals computerprogrammeurs, ondersteuningsspecialisten, systeemanalisten, softwareontwikkelaars, kwaliteitsborgingsanalisten, testers, webontwikkelaars en digitale ontwerpers. Aan de andere kant richt de huidige, door ABET geaccrediteerde Bachelor of Science-graad aan de VCU zich op geavanceerde studie in gespecialiseerde gebieden van de informatica, en biedt plaats aan studenten die op zoek zijn naar een meer geconcentreerd curriculum.

De nieuwe Bachelor of Arts-graad heeft tot doel een interdisciplinair traject naar de informatica te bieden en de samenwerking tussen verschillende industrieën te bevorderen om aan de toenemende vraag naar IT-expertise te voldoen. Terwijl de technologie blijft evolueren, streeft VCU ernaar studenten uit te rusten met de vaardigheden en kennis die nodig zijn om te slagen in dit dynamische veld. Volgens Caroline Budwell, Ph.D., universitair hoofddocent en bachelordirecteur bij de afdeling Computerwetenschappen, is de opleiding in het leven geroepen om studenten in welke richting dan ook in staat te stellen een graad in computerwetenschappen te behalen, waarbij het belang van computerkennis in elke branche wordt erkend. .

LAAT EEN REACTIE ACHTER