Vecoplan gaat een strategische samenwerking aan met Pla.to Technology
Technologie

Vecoplan gaat een strategische samenwerking aan met Pla.to Technology

Het efficiënt versnipperen en reinigen van gebruikte kunststoffen is een cruciale stap in de chemische recycling. Dit proces maakt het hergebruik mogelijk van plastic afval dat te complex is om te worden verwerkt via mechanische recyclingmethoden, maar te waardevol is om te worden weggegooid. Bij chemische recycling worden kunststoffen afgebroken tot hun chemische componenten, die vervolgens kunnen worden gebruikt als grondstof voor de productie van nieuwe kunststoffen. Deze aanpak helpt bij het verminderen van het verbruik van fossiele hulpbronnen en voorkomt milieuvervuiling veroorzaakt door plastic afval. Vecoplan, een bedrijf gespecialiseerd in recyclingtechnologie, deelde op IFAT hun plannen om hun expertise op dit gebied voor de lange termijn te vergroten. Ze kondigden ook een strategische samenwerking aan met Pla.to Technology, een bedrijf gevestigd in Görlitz dat duurzame en slijtvaste reinigingsprocessen aanbiedt voor efficiënte recycling van gebruikt plastic.

Pla.to Technology heeft 20 jaar ervaring met gevestigde reinigingssystemen en is daarmee een betrouwbare partner voor Vecoplan om de krachten mee te bundelen in de schoonmaaksector. Door de expertise van Vecoplan op het gebied van de verwerking van recyclebaar materiaal te combineren met de ervaring van Pla.to op het gebied van reinigingsprocessen, hebben klanten nu toegang tot uitgebreide verwerkingsoplossingen van één enkele bron. De samenwerking tussen de twee bedrijven heeft geleid tot succesvolle tests waarbij hun technologieën naadloos werden geïntegreerd.

In een afzonderlijke ontwikkeling hebben Neste, Borealis en Covestro samengewerkt om te werken aan het sluiten van de kringloop voor de auto-industrie. Via een projectovereenkomst willen de bedrijven afgedankte banden recyclen tot hoogwaardige kunststoffen voor automobieltoepassingen. Dit initiatief benadrukt het groeiende belang van duurzame praktijken in industrieën die sterk afhankelijk zijn van plastic materialen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER