Nieuws

Veritas, een Belgische naai- en modeketen, staat te koop

Veritas, een Belgische naai- en kledingketen met 120 winkels in het land, is momenteel op zoek naar een koper. Het bedrijf, dat in 2019 werd overgenomen door CIM Capital Restruct Fund, kent na enkele moeilijke jaren een terugkeer naar winstgevendheid. De eigenaren zijn nu op zoek naar een koper die Veritas kan helpen een succesverhaal te worden buiten de Belgische grenzen.

De huidige eigenaren, waaronder CIM Capital Restruct Fund en ondernemers Erwin Van Osta en Carl Liekens, hebben zich ingezet om van Veritas weer een goed functionerend bedrijf te maken. Met een gezonde balans en een aanzienlijke cashflow bevindt het bedrijf zich nu in een sterke positie. Vorig jaar boekte het een bedrijfsresultaat vóór afschrijvingen van 7,5 miljoen euro, bij een omzet van 91,1 miljoen.

Ondanks het recente succes willen de eigenaren het hele bedrijf verkopen aan een koper die de ambitieuze internationale plannen van Veritas kan ondersteunen. Het bedrijf wil uitbreiden naar Nederland, Duitsland, Noord-Frankrijk en Scandinavië, met als doel in 2026 80 winkels in deze landen te hebben.

De nieuwe eigenaar zal niet alleen het succes van Veritas in België moeten voortzetten, maar ook het bedrijf moeten helpen zijn internationale expansiedoelstellingen te verwezenlijken. Dit biedt een opwindende kans voor een koper die wil investeren in een gerenommeerd en winstgevend retailmerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER