Technologie

Verrijkend 2023: geavanceerde ondersteunende technologie en innovaties

De inauguratie van ‘Empower 2023’ vond onlangs plaats in het IIT Madras Research Park, waarbij de nadruk lag op transformatieve technologische innovaties. De conferentie, die nu aan haar zesde editie toe is, heeft tot doel het onderzoek en de ontwikkeling van inheemse ondersteunende technologie voor personen met een handicap en senioren aan te moedigen en te bevorderen. De kracht van India ligt in de jonge bevolking, die met motivatie het onmogelijke kan bereiken. Dankzij de technologische vooruitgang is het nu mogelijk om betaalbare en gebruiksvriendelijke hulpmiddelen te creëren voor mensen in nood.

Tijdens het evenement werden elf ondersteunende technologieoplossingen en -apparaten onthuld. Het ging onder meer om apparaten voor doofblinden, op maat gemaakte voertuigen voor verbeterde mobiliteit en apps voor verschillende doeleinden, zoals leer- en mobiliteitshulp. Het doel van de conferentie is om individuen te empoweren door hen te voorzien van betaalbare en gebruiksvriendelijke ondersteunende technologieën die hun levenskwaliteit aanzienlijk kunnen verbeteren.

Om de mogelijkheden van ondersteunende technologie te demonstreren, begon de conferentie met rolstoelbasketbal en een dansshowcase, waarbij werd gedemonstreerd hoe dergelijke technologie rolstoelgebruikers meer mogelijkheden kan bieden. Sprekers als Sabriye Tenberken, medeoprichter van Kanthari, en Nirmita Narasimhan, programmadirecteur van Sakdham, presenteerden ook hun inzichten.

De komende dagen zal de conferentie zich richten op het vergroten van het bewustzijn over het landschap van ondersteunende technologie in India. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer gebruikersgerichte ontwerpen, toegankelijkheid van digitale inhoud, ondersteunende technologie voor sensorische en neurologische uitdagingen, en het gebruik van technologie ter ondersteuning van neurodiversiteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER