Sport

Verwacht een toenemend aantal PGA Tour-spelers die zich bij LIV Golf zullen aansluiten, zegt Mickelson

De ongemakkelijke wapenstilstand tussen de PGA Tour en LIV Golf, die in juni via een raamovereenkomst tot stand kwam, kan buiten het seizoen voor uitdagingen komen te staan. Phil Mickelson sprak zijn verwachting uit dat meer Tour-spelers zich bij LIV Golf zouden aansluiten en noemde het een ‘uittocht’. Hij wees erop dat veel spelers zich aangetrokken voelen tot het teamaspect, de kameraadschap en de mondiale kansen die LIV Golf biedt. Mickelson merkte echter op dat er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn, waardoor er concurrentie ontstaat voor degenen die mee willen doen.

Met betrekking tot de vier LIV-spelers die niet langer deel zullen uitmaken van de competitie – Chase Koepka, Jed Morgan, Sihwan Kim en James Piot – zei Mickelson dat hij vragen heeft ontvangen van verschillende spelers, waaronder die van de PGA Tour en DP World Tour . De uitdaging ligt in het vullen van de plekken met nieuwe spelers, nu het kwalificatietoernooi nadert, en de mogelijkheid bestaat dat Piot’s plek in Mickelsons HyFlyers GC-team voor die tijd al bezet is.

Dankzij de raamovereenkomst kon de PGA Tour aanvankelijk onderhandelen met het Saoedische Public Investment Fund om een ​​entiteit met winstoogmerk te vormen waarbij de PGA Tour, LIV Golf en het Europese circuit betrokken waren. De bepaling om te stoppen met het werven van spelers uit elkaars tours werd in juli echter geschrapt vanwege de waarschuwing van het ministerie van Justitie dat dit als een schending van de antitrustwetgeving zou kunnen worden beschouwd. Mickelson is van mening dat de lopende fusiegesprekken tussen de Tour en PIF de overstap van meer spelers naar LIV Golf verder zouden kunnen vergemakkelijken, omdat dit een kans biedt voor dergelijke transfers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER