Verwijder de door Google gegenereerde resultaten met deze slimme truc
Technologie

Verwijder de door Google gegenereerde resultaten met deze slimme truc

Tijdens het laatste Google I/O-evenement in 2024 introduceerde de technologiegigant generatieve AI-aangedreven resultaten in zijn zoekmachine, bekend als 'AI Overviews'. Deze functie biedt Gemini-aangedreven overzichten van de onderwerpen waarnaar gebruikers zoeken. Niet iedereen is echter blij met de door AI gegenereerde antwoorden die bovenaan de zoekresultaten verschijnen. Gebruikers hebben gemeld dat ze vals, bizar en misleidend advies van de AI hebben gezien.

Voor degenen die weblinks verkiezen boven door AI gegenereerde antwoorden, is er een eenvoudige oplossing om AI-overzichten uit zoekresultaten te verwijderen. Door het filter 'Web' te selecteren naast de filters 'Afbeeldingen', 'Video's' en 'Nieuws', geeft Google alleen op tekst gebaseerde links weer, waarbij door AI gegenereerde antwoorden, advertenties en andere elementen worden verwijderd. Desktopgebruikers moeten mogelijk op de knop 'Meer' klikken om toegang te krijgen tot het webfilter, terwijl mobiele gebruikers dit niet zouden moeten doen.

Om het proces van het kiezen van het 'Web'-filter elke keer dat u op Google zoekt te stroomlijnen, kunt u uw browserinstellingen aanpassen zodat het 'Web'-filter automatisch wordt geopend. Door een aangepaste snelkoppeling voor het zoeken naar sites in uw browser te maken en deze als standaardoptie in te stellen, kunt u dit gedoe vermijden.

Om een ​​nieuwe snelkoppeling voor een zoekmachine aan te maken in uw browserinstellingen, gaat u naar het zoekmachinegedeelte en geeft u een eenvoudige naam op, zoals 'og' (Oude Google) voor de snelkoppeling. Voer 'https://www.google.com/search?q=%s&udm=14” in het laatste veld en sla de wijzigingen op. Als u nu 'of' typt, gevolgd door uw zoekopdracht in de adresbalk, wordt automatisch het filter 'Web' toegepast op uw zoekresultaten. U kunt deze nieuwe snelkoppeling ook de standaardoptie maken om uw zoekproces te stroomlijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER