Technologie

Videogametechnologie draagt ​​in 2021 £1,3 miljard bij aan de niet-gamingindustrieën in het Verenigd Koninkrijk

Meld u aan voor GI Daily om het laatste nieuws rechtstreeks in uw inbox te ontvangen. Uit een nieuw rapport is gebleken dat Britse videogametechnologie die door niet-gamingindustrieën wordt gebruikt, in 2021 werd gewaardeerd op £ 1,3 miljard. Het onderzoek uitgevoerd door FTI Consulting en UKIE identificeerde ‘spillover’-technologie, zoals game-engines, VR en 3D-renderingsoftware , als bijdrage aan deze substantiële waarde.

De impact van de spillover-technologie bleek vergelijkbaar te zijn met die van industrieën als hout- en bosbouw, aluminiumproductie en fietsen in Groot-Brittannië. Bovendien ondersteunde het 9.900 posities in het land. Industrieën zoals informatietechnologie, energiewinning en zakelijke dienstverlening werden geïdentificeerd als toonaangevende adopters van spelbronnen.

Hoewel de gezondheidszorgsector een kleinere impact ondervond van het gebruik van videogametools, maakt zij nog steeds gebruik van game-engines voor patiëntenzorg. Het rapport voorspelt dat het in 2025 tot de top drie van industrieën zal behoren die VR op zijn hulpbronnen toepassen. UKIE co-CEO Dan Wood benadrukte dat videogametechnologie innovatie en technologische ontwikkeling in verschillende sectoren stimuleert, en stelde dat het rapport sterk bewijs levert van de substantiële waarde van de industrie voor de Britse economie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER