Sport

Vista Outdoor kondigt deal van $ 1,91 miljard aan om sportproducten te verkopen en verlaagt de verkoopprognose

Vista Outdoor maakte op 16 oktober bekend dat het zijn sportproductenactiviteiten gaat verkopen in een deal van $ 1,91 miljard. De aandelen van het bedrijf daalden in de vroege handel echter met ongeveer 20% nadat het zijn verkoopvoorspelling voor het hele jaar had herzien. De verkoop van de sportproductendivisie, die wapens en munitie omvat, zal worden gedaan aan de particuliere Tsjechoslowaakse Groep en zal naar verwachting volgend jaar worden afgerond.

Vista Outdoor heeft ook zijn omzetverwachting voor het begrotingsjaar 2024 aangepast, daarbij verwijzend naar lagere consumentenuitgaven voor duurdere duurzame goederen als gevolg van hogere rentetarieven. De CFO van het bedrijf, Andy Keegan, verklaarde dat de omzetdaling, samen met prijs- en promotiedruk in alle categorieën, een negatieve invloed had op de winstgevendheid. De herziene omzetvoorspelling voor het jaar eindigend in maart 2024 ligt tussen de $2,73 miljard en $2,86 miljard, vergeleken met de eerdere schatting van $2,85 miljard tot $2,95 miljard.

Eerder deze maand splitste Vista Outdoor zijn segment outdoorproducten, waaronder helmen en waterflessen, op in een afzonderlijk beursgenoteerd bedrijf genaamd Revelyst. Het bedrijf is van plan de scheiding van zijn sport- en outdoorartikelenafdelingen te formaliseren bij het sluiten van de deal met het in Tsjechië gevestigde CSG.

CSG heeft sinds de Russische invasie van Oekraïne een stijging in omzet en winst ervaren, omdat er een sterke stijging is in de vraag naar zwaar militair materieel en munitie voor verzending naar Oekraïne. Het bedrijf rapporteerde een geconsolideerde omzet van 25 miljard Tsjechische kronen ($1,07 miljard) in 2022 en is actief op zoek naar verdere overnames sinds het in december vorig jaar een belang van 70% verwierf in de Italiaanse fabrikant van klein kaliber munitie Fiocchi Munizioni. CSG is van plan $1,11 miljard aan schuldfinanciering veilig te stellen om de deal met Vista Outdoor te financieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER