Vivendi overweegt haar belang in TIM aan derden te verkopen
Technologie

Vivendi overweegt haar belang in TIM aan derden te verkopen

Het Franse conglomeraat Vivendi evalueert naar verluidt de opties voor zijn belang van 24% in Telecom Italia. Deze mogelijke verkoop zou een aanzienlijke verandering in de organisatie en structuur van het bedrijf kunnen betekenen. Volgens Bloomberg heeft Vivendi verschillende mogelijkheden onderzocht met betrekking tot zijn aandeel in het Italiaanse bedrijf, dat momenteel wordt gewaardeerd op zo’n 1,3 miljard euro. Dit bedrag vertegenwoordigt een opmerkelijke daling vergeleken met 2016 toen Vivendi het belang voor bijna 4 miljard euro kocht.

De mogelijke verkoop van Vivendi’s belang in Telecom Italia komt op een moment waarop Vivendi haar voornemen heeft aangekondigd om te reorganiseren door het bedrijf in drie afzonderlijke delen te splitsen. Deze scheiding zou het betaaltelevisiebedrijf Canal+, de reclame- en communicatie-eenheid Havas en de oprichting van een holdingmaatschappij voor haar cultuur-, media- en entertainmentbedrijven omvatten.

De scheiding van Vivendi zou mogelijk het proces van Telecom Italia kunnen vergemakkelijken om zijn vaste netwerkactiva aan KKR te verkopen voor 18,8 miljard euro, een verkoop waar Vivendi zich tegen heeft verzet. Het conglomeraat heeft beweerd dat het de bestuursregels schendt en heeft gedreigd alle mogelijke juridische middelen te gebruiken om deze stap aan te vechten.

Deze evaluatie van opties en mogelijke verkoop van Vivendi’s belang in Telecom Italia vertegenwoordigt een belangrijke ontwikkeling in de telecom- en media-industrie, en de uitkomst zou verreikende gevolgen kunnen hebben voor de betrokken bedrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER