Voetballers van Manchester City beboet voor wangedrag op het veld
Sport

De disciplinaire commissie van de Engelse voetbalbond (FA) heeft Manchester City een boete van €140.000 opgelegd, nadat spelers de scheidsrechter omsingelden tijdens het recente gelijkspel (3-3) tegen Tottenham. “Manchester City is beschuldigd van het overtreden van FA-regel E20.1. In de 94e minuut van de wedstrijd slaagde de club er niet in om ervoor te zorgen dat haar spelers zich niet ongepast gedroegen”, kondigde de FA aan.

Namelijk, diep in blessuretijd met de score 3-3, slaagde Erling Haaland er, hoewel onder een fout, in om de bal door te geven aan Jack Grealish, die de bal op de helft van de tegenstander accepteerde en een open weg naar het doel had. Scheidsrechter Simon Hooper besloot echter de actie te staken en een vrije trap aan City toe te kennen en respecteerde de voorsprong dus niet.

Dit maakte de City-spelers die de scheidsrechter omsingelden van streek en fel tegen hem bezwaar maakten. De FA startte een procedure en legde nu een boete op aan de huidige Engelse kampioen. “De Independent Regulatory Commission heeft deze sanctie na een hoorzitting opgelegd”, kondigde de FA aan.

City staat momenteel op de vierde plaats in het Engelse kampioenschap met 34 punten, vijf achter koploper Arsenal. Tottenham staat vijfde met 33 punten.

Over het geheel genomen benadrukte de actie van de disciplinaire commissie van de FA de ernst waarmee de FA het gedrag van spelers tegenover scheidsrechters en autoriteiten tijdens wedstrijden opneemt.