Volgens het rapport schakelt Arizona State voormalig NFL-ster Hines Ward in als wide receiver-coach
Sport

Volgens het rapport schakelt Arizona State voormalig NFL-ster Hines Ward in als wide receiver-coach

Voormalig NFL All-Pro Hines Ward is ingehuurd als wide receivers-coach voor de staat Arizona, zo meldt ESPN. Ward coachte eerder de San Antonio Brahmas in de XFL en leidde hen naar een record van 3-7 in het seizoen 2023. Zijn collegiale coachingervaring omvat onder meer het werken met de brede ontvangers onder voormalig FAU-coach Willie Taggart en het dienen als aanvallende assistent bij de New York Jets van 2019-2020. Ward begon zijn coachingcarrière als aanvallende stagiair bij de Pittsburgh Steelers in 2017 en diende later als hoofd voetbalontwikkeling voor de Alliance of American Football in 2019.

Ward verwierf bekendheid als speler op collegiaal niveau bij de Universiteit van Georgia en later in de NFL bij de Pittsburgh Steelers. Hij stond bekend om zijn veelzijdigheid op het veld, het spelen van meerdere posities en het behalen van indrukwekkende statistieken. Ward werd geselecteerd door de Steelers in de derde ronde van de NFL Draft van 1998 en had een succesvolle carrière in de competitie, verdiende Pro Bowl-onderscheidingen, All-Pro-knikken en won Super Bowl 40 MVP. Hij beëindigde zijn carrière met meer dan 12.000 ontvangende yards en 85 touchdowns en is lid van de Pittsburgh Steelers Hall of Fame.

In zijn nieuwe rol bij de Arizona State zal Ward werken onder coach Kenny Dillingham, die zijn tweede jaar met het programma ingaat. De aanwerving van Ward komt terwijl Arizona State zich voorbereidt op zijn eerste seizoen in de Big 12 Conference na 45 jaar in de Pac-12. De toevoeging van Ward brengt een schat aan ervaring en expertise met zich mee voor de technische staf van de Sun Devils terwijl ze aan dit nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van hun programma beginnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER