Volkswagen China benoemt een nieuw technologiehoofd om de implementatie van elektrische voertuigen en software te versnellen
Technologie

Volkswagen China benoemt een nieuw technologiehoofd om de implementatie van elektrische voertuigen en software te versnellen

Volkswagen heeft Thomas Ulbrich benoemd tot nieuwe Chief Technology Officer in China. Met meer dan 30 jaar ervaring bij de grootste autofabrikant van Duitsland zal Ulbrich toezicht houden op de lokale ontwikkeling van nieuwe intelligente, verbonden elektrische voertuigen om aan de toenemende vraag op de markt te voldoen.

Met ingang van 1 april zal Ulbrich ook leiding geven aan Volkswagen China Technology Company, het grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van het bedrijf buiten Duitsland. Het centrum heeft samen met Xpeng Motors gewerkt aan twee nieuwe modellen die in 2026 op de markt zullen komen.

Volkswagen streeft ernaar om tegen 2030 minstens 30 volledig elektrische voertuigmodellen in China te verkopen. Daarnaast zijn ze van plan om tegen 2027 30 lokaal gebouwde modellen, waaronder plug-in hybrides en auto’s op gas, beschikbaar te hebben via samenwerkingen met fabrikanten zoals SAIC en FAW.

Het bedrijf werkt er ook aan om de ontwikkelingscyclus met 30% te verkorten voor voertuigen met belangrijke componenten zoals batterijen en geautomatiseerde aandrijfsystemen. Partnerschappen met bedrijven als Gotion High-Tech en Horizon Robotics zullen helpen dit doel te bereiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER