Volkswagen investeert miljarden dollars in het Amerikaanse Rivian voor toegang tot technologie en softwareontwikkeling
Technologie

Volkswagen investeert miljarden dollars in het Amerikaanse Rivian voor toegang tot technologie en softwareontwikkeling

De Duitse autogigant Volkswagen heeft plannen aangekondigd om de komende jaren tot vijf miljard dollar te investeren in de Amerikaanse elektrische autofabrikant Riviana. De Volkswagen Groep zal in de beginfase van de investering in Rivian één miljard dollar toezeggen, met de potentie dat dit bedrag tegen 2026 kan oplopen tot vijf miljard dollar als het gezamenlijke bedrijf zijn doelstellingen haalt. Deze investering zal de softwareontwikkeling helpen versnellen en Volkswagen directe toegang geven tot de elektrische autotechnologie van Rivian voor installatie in hun voertuigen.

Het primaire doel van dit partnerschap is het versnellen van de softwareontwikkeling binnen Volkswagen, waardoor hun technologische profiel en concurrentievermogen op de markt worden verbeterd. Door de krachten te bundelen met Rivian wil Volkswagen de beste oplossingen voor hun voertuigen sneller en tegen lagere kosten op de markt brengen. Rivian daarentegen zal profiteren van Volkswagens mondiale marktbenadering en hulp bij de hoge productiekosten, die een uitdaging vormden voor het Amerikaanse bedrijf.

Rivian draait sinds de oprichting in 2009 met een tekort, met aanzienlijke verliezen per geproduceerd voertuig. Het bedrijf rapporteerde in het eerste kwartaal van het jaar een nettoverlies van $1,4 miljard, een stijging ten opzichte van het voorgaande jaar. Door samen te werken met Volkswagen hoopt Rivian deze financiële trend te keren en tegen 2024 winstgevend te worden. De investering van Volkswagen zal Rivian helpen dit doel te bereiken door toegang te bieden tot nieuwe technologie en potentiële kostenbesparende oplossingen voor hun elektrische voertuigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER