Volkswagen voegt ChatGPT toe aan informatie- en entertainmentsystemen in meerdere modellen
Technologie

Volkswagen voegt ChatGPT toe aan informatie- en entertainmentsystemen in meerdere modellen

Volkswagen heeft een infotainmentsysteem van de volgende generatie met kunstmatige intelligentie (AI) van Chat GPT in hun modellen geïntroduceerd. Deze op AI gebaseerde zoektool is nu beschikbaar op alle nieuwe voertuigen in de ID-familie, evenals op de nieuwe Golf, Tiguan en Passat. Klanten hebben er toegang toe via de IDA-stemassistent, die verbeterde stembediening en natuurlijke taalinteractie biedt. Bestaande klanten met VW Connect/VW Connect Plus-accounts kunnen de IDA-stemassistent gebruiken zonder extra toegang of apps.

De technologie, die dankzij een samenwerking met Cerence in Volkswagen-voertuigen is geïntegreerd, stelt IDA in staat nauwkeurige antwoorden te geven met behulp van Chat GPT. Het systeem is momenteel in meerdere talen verkrijgbaar en werd gepresenteerd op de elektronicabeurs CES 2024. Volkswagen wil kunstmatige intelligentie voor een groot aantal mensen toegankelijk maken door een naadloze integratie met hun stemassistent.

Volkswagen benadrukt hun traditie van het democratiseren van technologieën en het toegankelijk maken ervan voor klanten. De integratie van Chat GPT in hun stemassistent geeft chauffeurs de mogelijkheid om dagelijks gebruik te maken van kunstmatige intelligentie. Het uiteindelijke doel is om de rijervaring te verbeteren en gebruikers te voorzien van nauwkeurige en relevante informatie door het gebruik van AI-technologie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER