Volleybal wordt vertoond op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs
Sport

Volleybal wordt vertoond op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs

Frankrijk behaalde de gouden medaille voor herenvolleybal op de Olympische Spelen in Tokio, wat hun dominantie in de sport aantoont. Vooruitkijkend naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs zullen volleyballiefhebbers de competitie graag van dichtbij volgen.

Volleybalwedstrijden op de Olympische Spelen van Parijs 2024 zijn gepland van 27 juli tot 11 augustus. De Zuid-Parijs Arena zal gastheer zijn van de spelen en biedt een eersteklas locatie voor zowel spelers als toeschouwers. De medaillewedstrijden voor zowel de heren- als de damesevenementen worden gehouden van 9 tot en met 11 augustus, wat een extra laag spanning aan het toernooi toevoegt.

Bij volleybal strijden twee teams van zes spelers op een binnenveld van 18 meter lang en 9 meter breed. Wedstrijden worden gespeeld volgens de beste van vijf sets, waarbij punten worden toegekend als de bal binnen de speelveldgrenzen belandt of als gevolg van een spelfout. Het eerste team dat 25 punten behaalt met een marge van twee punten, wint de set, waarbij de wedstrijden een best-of-five sets-format volgen. Indien nodig wordt er een vijfde set gespeeld tot 15 punten, waarbij nog steeds een winstmarge van twee punten vereist is.

Als het gaat om Olympische volleybalmedailles, hebben Brazilië, de Sovjet-Unie en Italië het meeste succes gehad in de herencompetitie, met elk zes medailles. Brazilië leidt het klassement met drie keer goud en drie keer zilver. Bij het Olympisch damesvolleybal hebben zes landen goud geclaimd, waarbij de Sovjet-Unie met zes in totaal de meeste medailles in handen heeft, waaronder vier gouden en twee zilveren. Verrassend genoeg heeft Groot-Brittannië nog geen Olympische volleybalmedaille veiliggesteld bij de heren- of damesevenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER