Voormalig Apple-ingenieur wordt geconfronteerd met een rechtszaak wegens het lekken van geheime details van aankomende producten
Technologie

Voormalig Apple-ingenieur wordt geconfronteerd met een rechtszaak wegens het lekken van geheime details van aankomende producten

Apple heeft onlangs een rechtszaak aangespannen tegen voormalig software-ingenieur Andrew Aude, waarbij hij hem beschuldigde van het lekken van vertrouwelijke informatie over de Journal-applicatie en de Apple Vision Pro. De rechtszaak voor deze gebeurtenis, die een jaar geleden plaatsvond, staat in het verschiet en werd pas deze week openbaar. Aude wordt ervan beschuldigd berichten te hebben gedeeld met journalisten van The Wall Street Journal en The Information, waarin details over een nog niet uitgebracht Apple-apparaat zijn onthuld.

Aude gebruikte een door Apple geleverde iPhone als werktelefoon om informatie te lekken, wat volgens Apple in strijd is met de vertrouwelijkheidsovereenkomst van het bedrijf. Aude rechtvaardigde zijn daden als een “noodzakelijk kwaad” om chaos te veroorzaken en opschudding te veroorzaken voordat het bedrijfsteam van Apple kon reageren. Apple beschouwt Aude als een kwaadaardige en koppige persoon die een bedreiging vormt voor het bedrijf, ondanks dat hij er niet langer werkt.

De situatie kwam aan het licht in het najaar van 2023 toen Apple het wangedrag van Aude ontdekte en om een ​​bijeenkomst vroeg om de kwestie te bespreken. Tijdens de bijeenkomst probeerde Aude het bewijs van zijn lekken te wissen, maar Apple had een verslag van zijn daden. Apple eist 25.000 dollar schadevergoeding voor het schenden van de vertrouwelijkheidsovereenkomst. Dit incident draagt ​​bij aan Apple's geschiedenis van het omgaan met lekken, waaronder een eerdere zaak waarbij een voormalige ingenieur technologie voor zelfrijdende auto's stal.

In ander nieuws gerelateerd aan online forums bespreken gebruikers een verscheidenheid aan onderwerpen, variërend van spannende casinospellen tot beoordelingen van medische raden en softwareontwikkeling. De community houdt zich bezig met het delen van ervaringen, het inwinnen van advies en het online genieten van verschillende vormen van entertainment. Het gevarieerde scala aan discussies weerspiegelt het brede scala aan interesses en passies onder de forumleden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER