Sport

Voormalig OpenAI-directeur die bij Microsoft komt werken en leiding geeft aan een nieuw AI-onderzoeksteam

Sam Altman, medeoprichter en tot voor kort CEO van startup OpenAi, gaat voor Microsoft werken, zo werd maandag bekend, drie dagen nadat de superster uit Silicon Valley werd afgezet als CEO.

Sam Altman en Greg Brockman, medeoprichters van OpenAI “zullen zich aansluiten bij collega’s bij Microsoft en leiding geven aan een nieuw AI-onderzoeksteam”, schreef de eigenaar van de Amerikaanse technologiegigant Satya Nadella op het X-platform (voorheen Twitter). OpenAI is een start-up die ChatGPT heeft ontwikkeld, een tool voor kunstmatige intelligentie (AI).

“De missie gaat door” – reageerde Sam Altman (38) op het sociale netwerk X. Microsoft heeft enkele miljarden dollars geïnvesteerd in OpenAI en heeft deze technologie verwerkt in eigen producten, zoals de zoekmachine Bing.

De raad van bestuur van OpenAI verraste iedereen vrijdag toen ze het ontslag van de superster uit Silicon Valley aankondigden. Ze stelden dat Altman niet “consequent eerlijk was in zijn communicatie” en het vertrouwen verloor in zijn vermogen om het bedrijf te leiden.

Na het ontslag van Altman kondigden verschillende mensen in leidinggevende posities bij OpenAI hun vertrek aan, waaronder Greg Brockman. Op 30 november 2022 werd de eerste versie van ChatGPT gelanceerd, waarmee de race op het gebied van kunstmatige intelligentie begon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER