Nieuws

Voormalige priesterauteur van sciencefictionroman | Nieuws, sport, banen

Pater Robert Gallagher, een gepensioneerde priester uit Fleming, heeft zijn eerste boek geschreven met de titel ‘An Angel for Aliens’. Deze sciencefictionthriller combineert elementen uit theologie en sciencefiction. Het verhaal draait om Lee Andrews, een natuurkundeleraar die zijn baan opzegt om te gaan werken voor een tv-programma genaamd ‘Alien Encounters’, nadat hij hierom had gevraagd door het Vaticaan. Samen met zijn team ontmoet Lee sinistere wezens uit een andere wereld en ontmoet hij uiteindelijk een onvriendelijke alien. Om het conflict op te lossen wordt een kunstmatige intelligentie ingeschakeld. Pater Gallagher gelooft dat kunstmatige intelligentie niet altijd slecht is.

Nadat hij ongeveer een jaar geleden met pensioen was gegaan, nadat hij veertien jaar als predikant in de St. Ambrose Katholieke Kerk in Little Hocking had gediend, begon pater Gallagher met het plannen en schrijven van ‘An Angel for Aliens’. Omdat hij zelf een fan was van sciencefiction, vond hij inspiratie en begon hij zes maanden geleden met schrijven. Als kapelaan bij de luchtmacht en voormalig leraar op een middelbare school en universiteit komen de ervaringen van pater Gallagher duidelijk naar voren in het boek.

Pater Gallagher heeft ook plannen geuit voor een vervolg op ‘An Angel for Aliens’. Het boek, uitgegeven via Amazon, is verkrijgbaar in hardcover voor $ 15,99, paperback voor $ 10,99 en Kindle-versie voor $ 3,99. Het boek, met een lengte van 160 pagina’s, verscheen op 9 september en is sinds kort beschikbaar op Amazon. Voor meer informatie over het boek kunnen lezers contact opnemen met Jess Mancini via [email protected].

LAAT EEN REACTIE ACHTER