Technologie

Vooruitgang in procesgaschromatografietechnologie

Op 10 oktober hield John Wasson, de oprichter en president van Wasson-ECE Instrumentation, een lezing met de titel “New Revolutionary Process GC with Capillary Chromatography” op de Gulf Coast Conference in Galveston, Texas. De lezing concentreerde zich op de Eclipse-procesgaschromatografen (PGC’s), ontwikkeld door het bedrijf van Wasson, die zijn ontworpen om snellere analyseresultaten in realtime te leveren.

Wasson begon met het definiëren van proces-GC als de continue, aan de bron en automatische GC-analyse van een processtroom. Hij benadrukte het belang van het behalen van analytische resultaten in een korter tijdsbestek, waardoor wetenschappers snel kunnen reageren op veranderingen in de stroomspecificaties. Het Eclipse-systeem maakt volgens Wasson gebruik van een online GC-systeem van laboratoriumkwaliteit dat capillaire chromatografie, temperatuurprogrammering in micro-verbindingsovens en temperatuur- en drukcontroles combineert.

Tijdens de lezing presenteerde Wasson gegevens over de ovens binnen het Eclipse-systeem, waarmee positieve resultaten werden aangetoond op het gebied van retentietijd en reproduceerbaarheid van het piekgebied. Hij gaf ook verschillende voorbeelden van hoe het systeem kan worden gebruikt, waarbij hij de effectiviteit ervan als monomeeranalysator, brandstofanalysator en superraffinaderijgasanalysator benadrukte. Door het gebruik van verschillende detectoren en diagrammen demonstreerde Wasson de functionaliteit en experimentele gegevens van Eclipse.

Naast het bespreken van de huidige mogelijkheden van het Eclipse-systeem, besprak Wasson toekomstige technologieën waaraan zijn bedrijf werkt. Eén van die technologieën omvat de equimolaire kwantificering van zwavelverbindingen, waarmee kwesties als niet-lineaire reacties en een beperkt dynamisch bereik worden aangepakt. Wasson benadrukte ook het belang van Eclipse-onderhoud in hun faciliteit, waardoor gebruikers over de hele wereld eenvoudig toegang hebben tot verschillende systeemonderdelen.

Tot slot benadrukte Wasson de kwaliteit van de gegevens van het systeem en de snelle responstijden, waarmee hij de potentie benadrukte om proces-GC in de toekomst radicaal te veranderen. De lezing bood waardevolle inzichten in de mogelijkheden en verbeteringen van de Eclipse-procesgaschromatografen ontwikkeld door Wasson-ECE Instrumentation.

LAAT EEN REACTIE ACHTER