Sport

Waar kan ik de wedstrijd Wales – Kroatië streamen?

Kroatië begon zijn kwalificatiecampagne voor Euro 2024 in Duitsland met een 1-1 gelijkspel tegen Wales bij Poljud in Split. Ondanks dat Wales 19 schoten op doel en acht schoten op doel had, slaagde Wales er slechts in één schot, dat tijdens de laatste actie van de wedstrijd in het net terechtkwam. Fans uit Wales in Split blijven hoopvol dat deze twee verloren punten geen afbreuk zullen doen aan de kansen van hun team om zich te kwalificeren voor het EK.

Het Kroatische team, onder leiding van manager Dalić, krijgt de kans om hun prestatie recht te zetten in een wedstrijd tegen Turkije in Osijek, die naar verwachting een zware en potentieel pijnlijke ontmoeting zal worden. Kroatië heeft echter nog steeds het lot in eigen handen en een gelijkspel tegen Wales in Cardiff zou geen verschrikkelijke uitkomst zijn.

De geschiedenis tussen Kroatië en Wales heeft aangetoond dat de wedstrijden tussen deze twee teams vaak hevig omstreden en onvoorspelbaar zijn. In een WK-kwalificatiewedstrijd in maart 2013 wist de ploeg van Igor Štimac een 2-1 overwinning veilig te stellen met twee late doelpunten van Dejan Lovren en Eduardo da Silva. De ploeg van Zlatko Dalić kende echter in oktober 2019 een 1-1 gelijkspel tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden, waarbij Nikola Vlašić de gelijkmaker scoorde. Gareth Bale, die inmiddels met pensioen is, was in beide wedstrijden de doelpuntenmaker voor Wales.

Een overwinning in Cardiff zou de kansen van Kroatië op kwalificatie voor het EK aanzienlijk vergroten. De wedstrijd wordt uitgezonden op Nova TV en de openingsstudioshow begint om 20.00 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER