Waarom zullen niet alle iPhones worden uitgerust met Apple Intelligence?
Technologie

Waarom zullen niet alle iPhones worden uitgerust met Apple Intelligence?

Apple Intelligence-functies zullen worden geïntegreerd in iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia en bieden een unieke gebruikerservaring door generatieve AI te combineren met persoonlijke context. Hoewel verwacht wordt dat het systeem de volgende apparaten van Apple zal bereiken, is het vanwege hardwarebeperkingen mogelijk niet op alle modellen beschikbaar.

De iPhone 15 Pro-serie is bijvoorbeeld uitgerust met de benodigde processor en RAM om aan de eisen van Apple Intelligence te voldoen, terwijl de iPhone 15 mogelijk niet aan deze eisen voldoet. De A17 Pro-chip, met zijn neurale motor en 16 kernen die 35 biljoen bewerkingen per seconde kunnen uitvoeren, is de sleutel tot het efficiënt uitvoeren van de grote taalmodellen.

Volgens leidinggevenden van Apple vereisen de rekenvereisten van deze modellen minimaal 8 GB RAM en een krachtige neurale engine, zoals die in de iPhone 15 Pro-serie. Craig Federighi, hoofd Software Engineering van Apple, benadrukte de buitengewone mogelijkheden van het draaien van zulke krachtige modellen op een iPhone.

John Giannandrea, hoofd van AI en Machine Learning bij Apple, benadrukte het belang van de hardware van het apparaat bij het versnellen van deze grote taalmodellen voor praktisch gebruik. De combinatie van hardwarecomponenten en mogelijkheden is cruciaal voor de succesvolle implementatie van Apple Intelligence op Apple-apparaten.

Concluderend: hoewel Apple Intelligence een revolutie teweeg zal brengen in de gebruikerservaring op Apple-apparaten, zijn niet alle modellen uitgerust om de volledige mogelijkheden ervan te ondersteunen. De integratie van generatieve AI met persoonlijke context zal gebruikers een unieke en nuttige ervaring bieden, maar hardwarebeperkingen kunnen de beschikbaarheid ervan op bepaalde apparaten beperken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER