WASE haalt meer dan £8,5 miljoen op om de waste-to-energy-technologie uit te breiden
Technologie

WASE haalt meer dan £8,5 miljoen op om de waste-to-energy-technologie uit te breiden

Volgens de website van het bedrijf is de investering een cruciale stap in hun opschalingsstrategie en de levering van hun Electro-Methanogenic Reactor-technologie aan klanten. Deze technologie is ontworpen om de terugwinning van biogas uit organisch materiaal in afvalwater te maximaliseren en ervoor te zorgen dat anaerobe vergistingsinstallaties de hoogst mogelijke opbrengsten behalen.

Het bedrijf stelt dat hun eenheden de productie van biogas met 30% kunnen verhogen, wat tot tien keer sneller is dan traditionele AD-processen. Bovendien verhoogt de technologie het methaangehalte van biogas tot meer dan 80%, waarmee de typische 50-60% van conventionele AD-processen wordt overtroffen.

Hun plug-and-play-systeem is ontworpen om naadloos in de bestaande infrastructuur te passen en is aanzienlijk kleiner (50-70%) dan vergelijkbare technologieën die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Deze modulaire oplossing maakt maatwerk mogelijk, waardoor het voor bedrijven gemakkelijker wordt om op hun locatie te implementeren, wat uiteindelijk leidt tot een hogere energieproductie en lagere kosten op de lange termijn.

Thomas Fudge, de oprichter en CEO van WASE, drukte zijn visie uit voor de technologie om een ​​nieuwe standaard te zetten in de afvalverwerkings- en energiesector door de afvalafbraak te optimaliseren en de methaanproductie over de hele linie te stimuleren. Hij ziet een toekomst van Waste-to-Energy voor zich die de economische en ecologische voordelen voor alle belanghebbenden maximaliseert, waarbij WASE voorop loopt op de biogasmarkt.

Carlota Ochoa Neven Du Mont, directeur bij Extantia, gaf commentaar op hoe de aanpak van WASE niet alleen de biogas- en biomethaanopbrengsten verhoogt, maar ook de manier verandert waarop industriële bedrijven over hun hulpbronnen denken. De technologie maakt AD-processen winstgevender en productiever en stimuleert tegelijkertijd een verschuiving naar duurzamere en efficiëntere methoden voor hulpbronnenbeheer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER