Nieuws

Wereldbank leent 1 miljard dollar voor aardbevingsgebied

Mehmet Ozaseki, minister van Milieu, Verstedelijking en Klimaatverandering, kondigde aan dat de Wereldbank een lening van 1 miljard dollar heeft verstrekt om de door de aardbeving getroffen provincie, rond Kahramanmaras, te helpen herbouwen.

Minister Ozaseki kondigde in een schriftelijke verklaring aan dat de Wereldbank een lening van 1 miljard dollar heeft goedgekeurd voor de wederopbouw van gebieden die zijn getroffen door de aardbevingsramp in het kader van het Turkey Earthquake Recovery and Reconstruction Project.

De heer Ozaseki zei dat 684,8 miljoen dollar van de lening is toegewezen aan het Ministerie van Milieu, Verstedelijking en Klimaatverandering, en voegde eraan toe dat “296,5 miljoen dollar van de lening zal worden toegewezen aan huizen die zijn gebouwd door het Ministerie van Milieu, Verstedelijking en Klimaatverandering. .” Daarvan bevindt 388,3 miljoen dollar zich in plattelandsgebieden. “Het zal worden gebruikt voor infrastructuurprojecten in de seismische zone van de staatsbank (ILBANK) in de provincie”, zei hij.

De heer Ozaseki zei dat de lening van 296,5 miljoen dollar aan het Ministerie van Milieu, Verstedelijking en Klimaatverandering zou helpen bij het bouwen van huizen en schuren in dorpen en het ontwikkelen van sociale voorzieningen in plattelandsgebieden, en zei dat deze voor dergelijke doeleinden zou worden gebruikt. Reparatie of wederopbouw van de basisinfrastructuur en sociale voorzieningen van het dorp.

De heer Ozaseki merkte op dat 388,3 miljoen dollar van de gratis lening zal worden gebruikt voor infrastructuurprojecten die door Ilbank zullen worden uitgevoerd in het aardbevingsgebied, en voegde eraan toe dat de lening het project verder zal uitbreiden.

De heer Ozaseki zei dat water, regenwater, voorzieningen voor het beheer van vast afval, gemeentelijke brandweerkazernes, beschadigde nooduitrusting, gemeentelijke uitrusting, brandweer- en reddingsvoertuigen en voertuigen voor het verzamelen van vast afval in het aardbevingsgebied zullen worden vervangen. Je wordt verklaard.

na navigatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER