Technologie

Western Digital gaat opsplitsen in twee afzonderlijke bedrijven

Western Digital Corporation maakte maandag zijn besluit bekend om zich op te splitsen in twee afzonderlijke bedrijven, die zich elk richten op de markten voor harde schijven en flashgeheugen. Deze ontwikkeling komt nadat gesprekken over een mogelijke fusie tussen Western Digital en het Japanse Kioxia Holdings op een probleem stuitten.

Vorig jaar startte Western Digital een onderzoek naar alternatieve opties nadat activistische investeerder Elliott Management een belang van bijna $ 1 miljard in het bedrijf had bekendgemaakt. Elliott Management drong aan op de scheiding van de bedrijven van Western Digital.

Terwijl de fusiegesprekken met Kioxia gaande waren, kwamen er vorige week berichten naar voren die erop wezen dat de besprekingen waren vastgelopen vanwege tegenstand van Kioxia-investeerder SK Hynix. Dit bemoeilijkte de deal, die een behoorlijk aantal starts en stops had gekend.

De aankondiging van het plan van Western Digital om zich in twee bedrijven te splitsen heeft een positieve impact gehad op de aandelen: de aandelen stegen bijna 10% voordat de markt openging.

Terwijl Western Digital doorgaat met deze strategische beslissing, zal het interessant zijn om te zien hoe het bedrijf met deze veranderingen omgaat en zichzelf positioneert in de zeer competitieve markten voor harde schijven en flash-geheugens. Deze stap weerspiegelt de inspanningen van het bedrijf om zijn algehele prestaties te verbeteren en tegemoet te komen aan de zorgen van zijn investeerders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER