What is the biggest national park on Earth?
Nieuws

What is the biggest national park on Earth?

Het Noordoost-Groenland Nationaal Park, gelegen binnen de poolcirkel, staat bekend als het grootste nationale park ter wereld. Met een oppervlakte van 972.000 vierkante kilometer (375.000 vierkante mijl) is het park twee keer zo groot als het op een na grootste beschermde gebied. Het grootste deel van het park bestaat uit bevroren toendra, waarbij de Groenlandse ijskap een aanzienlijk deel van het land bedekt. Het park werd opgericht in 1974 en werd in 1988 uitgebreid tot zijn huidige omvang.

Ondanks zijn enorme omvang is het Noordoost-Groenland Nationaal Park volledig onbewoond door mensen. Het park is tevens het meest noordelijke nationale park ter wereld. Het park staat onder toezicht van de Deense marine-eenheid die bekend staat als de Sirius Dog Sled Patrol en handhaaft regels die gemotoriseerd transport verbieden, waardoor patrouilles moeten worden uitgevoerd met behulp van hondensleeën. Toeristen hebben toegang tot het park via cruiseschepen, die aanmeren bij de kustplaats Ittoqqortoormiit.

Bezoekers van het Noordoost-Groenland Nationaal Park hopen vaak pooldieren te spotten, zoals ijsberen, poolvossen, Groenlandse wolven, narwallen en walrussen die in het park wonen. Ondanks de barre en afgelegen omstandigheden wemelt het park van de wilde dieren, waardoor het een populaire bestemming is voor natuurliefhebbers.

Vergeleken met andere nationale parken over de hele wereld, zoals het Great Barrier Reef in Australië en de Wrangell-St. Elias National Park and Preserve in Alaska, het Northeast Greenland National Park, onderscheidt zich als een uitgestrekte en ongerepte wildernis die een unieke ervaring biedt voor diegenen die op zoek zijn naar avontuur op een van de meest afgelegen plekken op aarde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER