William Byron wint COTA Cup-race
Sport

William Byron, de winnaar van de Daytona 500, behaalde zondag zijn tweede overwinning van het seizoen op het Circuit of the Americas en kwam als eerste over de finish. Deze overwinning markeert de derde overwinning voor Hendrick Motorsports in de eerste zes races van het jaar. Na inspectie na de race diskwalificeerde NASCAR de auto van Justin Haley omdat hij niet aan de vereiste normen voldeed.

In termen van bijgewerkte raceresultaten werd Christopher Bell tweede na het winnen van een etappe tijdens de race. Ty Gibbs, Alex Bowman en Tyler Reddick completeerden de top vijf. Gibbs verlengde zijn opmerkelijke reeks van vijf opeenvolgende top-10-finishes, de langste in zijn bekercarrière en de beste actieve reeks in de reeks. Bowman en Reddick hebben allebei een top-10-positie behaald in alle vier de Cup-races op COTA. Bovendien voegde Ross Chastain zich bij deze lijst nadat hij tijdens de race op de zevende plaats eindigde.

Martin Truex Jr. leidt momenteel het rijdersklassement na afloop van de zesde race van het seizoen, met een voorsprong van vijf punten op Gibbs in het puntentotaal.